Musik på Filmstriben

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.04.20
I en tid, hvor vi ikke kan komme ud i den virkelige verden og opleve musik, får du her 9 godbidder med musikdokumentar, koncerter, portrætter og spillefilm fra rocken og poppens verden. Du kan finde de 9 godbidder på Filmstriben.

Du skal være oprettet som låner på Slagelse Biblioteker samt bosat i kommunen for at få adgang til Filmstriben.

It might get loud
Jimmy Page fra det legendariske Led Zeppelin, The Edge fra verdens største scenegruppe U2 og rockikonet Jack White fra The White Stripes mødes i en passioneret musik dokumentarfilm af den prisbelønnede instruktør Davis Guggenheim. Tre guitarister fra tre generationer mødes for første gang og giver os personlige historier om deres passion for musik. Det bliver en rejse fuld af nostalgiske optagelser fra koncerter af det mest indflydelsesrige instrument i rock 'n' roll historie - den elektriske guitar!

Natasja
Om den danske dancehall-stjerne; Natasja, der døde ved en bilulykke på Jamaica i 2007.
Den danske sangerinde og gode ven Karen Mukupa, var også med i bilen, men slap forholdsvis uskadt. Karen Mukupa var allerede på det tidspunkt i gang med at lave en dokumentarfilm om Natasja. Et projekt, hun har afsluttet i samarbejde med filminstruktør Andreas Rosforth-Johnsen. Filmen fortæller historien om en fighter, der kæmpede for at få en karriere som sangerinde. En karriere som for alvor var ved at tage form, da hun forulykkede på Jamacia.

Lost inside a dream
Dizzy blev gendannet i 2010 og igen her i 2020.
Dokumentarfilm om Dizzy Mizz Lizzy og bandets reunion. Dizzy Mizz Lizzy slog igennem allerede som teenagere, hvor de gav de trætte rock n’ roll-klichéer et skud yderst tiltrængt energi og originalitet. Inden de tre bandmedlemmer altså valgte at gå hver til sit, og følge respektive karrierer som hhv. postbud, lastbilchauffør og rockstjerne. I filmen er der mulighed for at se gense gruppen på scenen, også være med til det første møde i øveren. 

Rasmus Seebach : Live
Rasmus Seebach spillede i juni 2012 et brag af en koncert i Horsens Statsfængsel. En sommeraften hvor 10.000 fans under åben himmel oplevede Rasmus Seebach og hans band levere hits på stribe. Lidt i fem, Engel, Den jeg er, Glad igen, Falder, Natteravn, Millionær og Under stjernerne på himlen. Stemningen og musikken demonstrerer fint Rasmus Seebachs oprigtige spilleglæde.

En aften med Johnny Madsen
Lørdag den 8. februar 2003 satte Skive Theater rammen for denne live-optagelse med Johnny Madsens trio. I selskab med Knud Møller og Henrik From giver Johnny Madsen en tæt, nærværende og intim musikalsk oplevelse. Oplev Johnny Madsen i storform med klassikere som ”Stjernenat”, ”Udenfor Sæsonen”, ”Færgemanden”, ”En At Bli’ Som”.

Berlin med Lou Reed
Live-optagelser, St. Ann's Warehouse, Brooklyn, New York City december 2006.
I 1973 udgiver Lou Reed konceptalbummet 'Berlin' med den velrenomerede producer Bob Ezrin. Et album, der skulle vise sig at være Reeds mest ambitiøse projekt til dato, men som endte som en stor personlig skuffelse. Albummet floppede fatalt, og mod Reed og Ezrins ønske blev det aldrig opført live - før nu. 33 år efter efter den oprindelige udgivelse blev 'Berlin' endelig opført i St. Ann's Warehouse in Brooklyn i 2006.

Gainsbourg - manden, musikken, myten
Serge Gainsbourg får succes som kontroversiel sanger og sangskriver, og smukke og attraktive kvinder som Juliette Gréco, Brigitte Bardot og Jane Birkin falder for ham. Men er han lykkelig?

Steppeulven
1962 er året hvor en hel generation lever, som var det deres sidste dag. For den unge aktivist Eik Skaløe vender det op og ned på hans liv, da han forelsker sig hovedkulds i den smukke fredsaktivist Iben Nagel Rasmussen og hun forelsker sig i ham. Men Iben er barn af tiden og hun tager parolerne om fri kærlighed og sex alvorligt. Hun fornægter den personlige ejendomsret og vil ikke nøjes med én mand, når hun kan få flere. Som i et klassisk trekantsdrama, indleder han en kamp for at vinde hele hendes kærlighed. Som poet, forfatter og sanger besynger han konstant sin kærlighed til hende. Men Eik må erkende sit nederlag og i 1968 rejser han uden sin elskede Itsi Bitsi til Nepal, drømmenes land i øst. En rejse han aldrig vender hjem fra. 

The Beatles - eight days a week - the touring years
Dokumentar, der fortæller historien om The Beatles og deres turné-liv fra ca. 1962-1966. Med originale interviews, unikt materiale, live-optrædender og detaljerede karakterportrætter.