Billede fra filmen Totoro

Japanske tegnefilm

01.03.23
se dem på Filmstriben – og de er ikke kun for børn

anime
Anime, (jap. 'tegnefilm’, efter eng. animation), betegnelse brugt i Europa og USA om japanske tegne- og animationsfilm; betegnelsen omfatter i Japan tegnefilm fra hele verden.
kilde lex.dk

Produktionsselskabet Studio Ghibli har siden 1985 været kernen i den japanske anime med fantasi, barndom og magisk opfindssomhed, og inkluderer bl.a. mesteren Hayao Miyazaki.
Filmstriben har her i det nye år tilføjet hele 14 film fra Studio Ghibli, fx Miyazakis ikoniske og magiske ’Min nabo Totora’ og Isao Takahatas visuelt elegante ’Fortællingen om Prinsesse Kaguya’, som tager afsæt i en japansk myte om en prinsesse, der fødes af et bambustræ. 
Og Filmstriben byder på endnu mere anime. På trods af, at den udkom for over 30 år siden, bliver ’Akira’ stadig fremhævet som en af de bedste animefilm. Uhyggelig og dystopisk – og ikke en film for børn. En anden film, der heller ikke er for børn, er ’Perfect blue’, Satoshi Kons debutfilm som instruktør. En nervepirrende og fremsynet thriller om japansk celebrity-kultur. 

Klik her for Filmstribens anime samling https://fjernleje.filmstriben.dk/search?text=term.language=%22Japansk%22&category=Animation