Anderledes science fiction på Filmstriben

12.01.23
Science fiction er ikke kun rumkrig og avanceret fremtidsteknologi. En lang række nyere science fiction film ligger nærmere i en gråzone mellem det gådefulde og gyserfilm tilsat lidt filosofiske undertoner, lavet på et noget mindre budget end hvad man normalt har forbundet med sci-fi. En del af filmene kan også bestilles på dvd/blu-ray via biblioteket.

The Endless
Aaron og Justin har forladt en dommedagssekt, men Aaron trives ikke udenfor lejren. De tager tilbage, så de begge kan slutte fred med fortiden, men langsomt begynder deres tidsfornemmelse at bryde sammen og en række bizarre oplevelser tvinger dem ud i en kamp med indre og ydre dæmoner.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000004693/the-endless

The One I Love
Ethan og Sophie går i parterapi, men da de typiske øvelser ikke virker, bliver de sendt på weekendtur i et hus på landet. Her foregår der pludselig uforklarlige ting og parforholdet bliver for alvor sat på prøve.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000001624/the-one-i-love

After Yang
'After Yang' foregår i en nær fremtid, hvor en lille families harmoni forstyrres, da deres elskede androide-hjælper Yang pludselig bryder sammen. I forsøget på at reparere Yang opdager familiens far, Jake (Colin Farrell), en hukommelsesdisk i Yangs indre, som indeholder små optagelser fra androidens liv - heriblandt også fra Yangs tilværelse før, at han blev en del af Jakes familie. Digitale minder der antyder, at Yang måske er mere end en sjælløs kunstig intelligens. Det bliver starten på et tryllebindende smukt og rørende sci-fi-mysterium, der tvinger Jake (og publikum) til at genoverveje, hvad det vil sige at være i live, at elske og ikke mindst at være et menneske.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000006151/after-yang

Freaks
Chloe bor alene med sin far helt isoleret. Han underviser hende i meget specielle ting. En dag tager en ismand hende med i sin isbil og trækker sløret væk fra hendes øjne mht. det liv, hun lever, og så skal der handles.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005294/freaks

Coherence
En komet skal passere jorden. Et middagsselskab skal afholdes. Men pludselig forsvinder strømmen, mystiske hændelser begynder at ske og en grusom sandhed lurer måske bag døren.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000001574/coherence

Vivarium
Tom og Gemma er et ungt par på udkig efter deres første hjem sammen. Da de møder en (noget særpræget) ejendomsmægler, der påstår at have det perfekte hjem klar til dem, siger de derfor ja tak til en rundvisning. Hvad kan det skade, tænker de? Men da mægleren fører dem til et labyrintisk forstadskvarter bestående af uhyggeligt identiske huse, og derefter på mystisk vis forsvinder, bliver Tom og Gemma enige om at komme væk derfra hurtigst muligt. Der er bare lige et problem. Lige meget hvad de gør, ender de tilbage på præcis det samme sted.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005358/vivarium

Timecrimes
Jo mindre sagt på forhånd om dette lille mesterværk af en spansk film, desto bedre.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000002749/timecrimes

Solaris
En psykolog sendes til en rumstation i kredsløb om en fjern planet for at forsøge at finde ud af, hvorfor den øvrige besætning på stationen er blevet sindssyge. Til sin store forbavselse mødes han af sin egen hustru, som har været død i ti år. Filmen er en milepæl inden for såvel science fiction og filmhistorien og den, der satte Tarkovskij på verdenskortet. Vinder af både juryen og kritikernes pris ved filmfestivalen i Cannes i 1972.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005622/solaris

Stalker (Vandringsmanden)
Et mystisk område, der kaldes for ”zonen”, er ifølge rygterne beboet af rumvæsener. I zonen er der en plads, hvor ens inderste ønsker kan gå i opfyldelse. Men det er forbudt at betræde området, hvilket gør det endnu mere eftertragtet. En forfatter og en videnskabsmand får fat i en guide, der skal føre dem derind, for at de kan undersøge denne myteomspundne plads. 'Vandringsmanden' er en fantastisk kombination af science fiction, filosofi og psykologi og bliver betragtet som Tarkovskijs hovedværk.
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005623/vandringsmanden

Drømmemanden
Romantisk komedie, der udforsker, hvorvidt det er muligt at skabe den perfekte partner. Alma indvilger i at tilbringe tre uger med en nyudviklet kærligheds-humanoid. Toms algoritme er designet til at få hende til at forelske sig i ham. Alma er dog skeptisk. Men kan Alma blive ved med at holde den kølige distance til Tom, mens hans algoritme og deres forhold udvikler sig?
https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000006087/drommemanden

Du skal bare logge ind med dit personnummer og den pinkode, som du bruger på dit lokale bibliotek, når du gerne vil se filmene på Filmstriben. God fornøjelse