Højtlæsning til de højrøstede 4 – 6 årige

01.04.20
Coronatiden kan være en udfordring for mange børnefamilier. Børnene har masser af energi, mor og far har måske et arbejde, der skal passes, og det kan hurtigt blive nogle lange dage for alle parter. Her er 9 go’e bud på højtlæsning til de højrøstede børn, som I måske ikke kender i forvejen. Fælles for dem er, at det er rolige, ubekymrede historier, der egner sig fortrinligt til en afslappet hyggestund i sofaen eller ved sengetid.

Alle titler kan hentes på eReolen GO! Enten som lydbog, ebog eller begge dele. Husk du skal være bosat i Slagelse Kommune og oprettet som låner for at benytte eReolen Go!.

Genvejen (ebog)
Af Ingeborg Eliassen, Åshild Irgens, 2018

Maja skal vise morfar vejen til børnehave. Men tager man en omvej, kan man ende med at opleve alt muligt sammen. 

 

Mor Muh og krage (Lydbog)
Af Julie Wieslander, 2009

12 historier om den rare, varme Mor Muh med det store hjerte og hendes ven, Krage, som ikke altid tænker ret meget længere end til spidsen af sit eget næb - men som er god nok på bunden. Krage har bare lidt svært ved at forstå, at Mor Muh ikke er nogen helt almindelig ko.

 

Sille læser (Ebog)
Af Annika Devert, Jessika Devert, Jenny Karlsson, 2017

Sille elsker at læse bøger. Men hun synes tit, at det der står i bøgerne er helt anderledes end det, hun kender fra sin egen hverdag.

 

Ottos ikke-noget historier (Ebog)
Af Lars Daneskov, 2020

Korte historier. Otto svarer altid det samme, når mor eller far spørger, hvad han har lavet i børnehaven: "Ikke noget". Det bliver til en masse ikke-noget-historier, for der er alligevel ofte sket et eller andet.

 

10 historier om at være lille Rosa (Ebog)
Af Rosa Gjerluff Nyholm, 2017

Rosa fra Rouladegade i Ramasjang fortæller historier om dengang hun var barn og endnu ikke havde bygget sit eget kagehus. Rosa boede to steder: hos sin spionfar og hos sin bagermor. Vi hører bl.a. om hvordan det gik til, da Rosa bagte sin allerførste hemmelige overraskelseskage!

 

Min bedste ven, Usynligbjørn: en fortælling om at være tapper og tålmodig (Ebog)
Af Annette Herzog, Christine Kugler, 2020

Karl er flyttet og alting er nyt og stort. Usynligbjørn hjælper Karl med at falde til, men han er også lidt for god at gemme sig bagved. Det hele ændrer sig da den nye lillesøster Laura ankommer.

 

Mia, Malte og Tornerose (Ebog)
Af Camilla Unger, Solveig Lid Ball, 2019

Der er fest i børnehaven og farmor, mor og far er inviteret. De voksne snakker, og heldigvis vil farmor gerne lege eventyret om Tornerose. Hun falder også i søvn, ligesom Tornerose gør i historien.

 

Hvordan elefanten fik sin lange snabel – og andre historier (Ebog og lydbog)
Af Rudyard Kipling

Samling af 5 af Rudyard Kiplings klassiske dyrefabler om, hvorfor dyrene ser ud som de gør - om hvalen, dromedaren, næsehornet, leoparden og elefanten.Historierne er nogle af de mest elskede - og elskelige - dyrefortællinger for børn af forfatteren til Junglebogen. 

 

Ti små hviskehistorier (Ebog og lydbog)
Af Poul Larsen, 2014

10 små historier og et digt. Uden et fælles tema handler flere af dem om børns forestillingsverden, fx tanker om Gud, om døden, om skønheden, om at tro på sig selv, og at være god til noget.