Billede af julie som er bogæder

Bogæderne bedømmer

30.06.20
Julie er en af vores super seje Bogædere. Julie har fundet 3 af sine yndlingsbøger frem og anmeldt. Skal du læse en af dem i sommerferien? Bogæderne er klubben for de læselystne unge fra 4.-6. klasse.

Pigerne fra Nordsletten – Prinsen

Dette er første bog i en serie om nogle piger der hedder Sita, Maren og Anne, der bor på et børnehjem, ved den onde forstanderinde frk. Høeg og hendes dovne medhjælper Rita. Frk. Høeg elsker at gøre livet surt for børnene, men en dag kommer der uventede besøg på børnehjemmet, og så sker der ting og sager for pigerne.

Jeg elsker bogen om pigerne fra Nordsletten og deres eventyr som de kommer ud på. I bogen møder man både en konge, en dronning og deres datter, og man møder væmmelig hekse og finder ud af en hemmelighed om kongen, som startede for mange år siden. Bogen er fyldt med spænding og man flyver igennem siderne, så jeg kan klart anbefale Pigerne fra Nordsletten.

Snesøstre – snekuglens hemmelighed

 

Dette er en serier om 3 søstre der er trillinger og som hedder Hanna, Magda og Ida. De er døtre af lysenes vogter Freya og hendes mand Magnus. Som en del af Aurora familien vil pigerne selv blive vogter engang, og på deres 12 års fødselsdag vil de få deres særlige evne.

Men dagen før pigernes 12 års fødselsdag, er Freya og Magnus inviteret som æresgæster til en banket i nabobyen, men lover pigerne at de vil være hjemme tidligt dagen efter til at kunne fejre deres fødselsdag. Men desværre dukker Freya og Magnus ikke op til pigernes fødselsdagsfest. Da de er blevet fanget af skyggeheksen Veronika, som er ude efter De Evig Lys magi. Så nu er det op til pigerne i alt hemmelighed at redde deres forældre, øen hvor de bor og De Evige Lys magi.

Søstre på de syv have – Den sorte vinge.

Dette er første bog i søstre på de syv have. Der Handler om en pige der hedder Vana, som bor alene hos sin far. På sin 15 års fødselsdag, stjæler hun et af sin afdødes mors smykker, for at have det på til festen. Men der er noget mærkeligt ved smykket, det er ikke som alle andre. Om aften finder hun så ud af at hendes far ikke er den hun troede han var, og at hun hele sit liv har levet på en løgn. Men da hun løber væk for at tænke over tingene starter der et eventyr, hun ikke havde regnet med. Bogen er fyldt med spænding, sørøver og eventyr, når man først er gået i gang kan man bare ikke stoppe igen. Jeg råder til at have næste bog klar inden man er færdig med den første bog i rækken her.

Billede af julie som er bogæder

Er du vild med at læse bøger ligesom Julie? Skal du starte i 4. klasse, 5. klasse eller 6. klasse efter sommerferien? Så kan du også blive bogæder. Læs mere om bogæderne (klik her) eller spørg på biblioteket i Korsør, Skælskør eller Slagelse.