Barn i vandkanten
Barn i vandkanten

Billedbøger om stranden

06.06.19
Solen skinner og det er sommer i Danmark. For rigtigt mange betyder det hyggelige timer brugt på stranden. Her kan du finde en liste med sjove og søde billedbøger om at være på stranden.

Leo og skattejagten ved havet
Af Lorenz Pauli, Suse Schweizer (2012)
Leo tager med sin far og mor til stranden. Han finder mange spændende ting og begraver nogle af dem som en skjult skat. Han laver et skattekort til sin far. Men vil det lykkes for far at finde skatten?
Fra 4 år.

Stella
Af Marie-Louise Gay (1999)
Storesøster Stella har været ved havet en gang før. Så hun ved alt om strand, hav, og at det er skønt at bade. Lillebror Søren er mere forsigtig og betænkelig, for det er hans første gang. Fra 3 år.

Drengen og bølgerne
Af Niki Daly (1999)
Billedbog om en varm dag på stranden. Drengen er med sin mor og far. I vandet bliver han skræmt af en kæmpe bølge. Han løber op på stranden og begynder at lege. Men hvor er mor og far? Fra 4 år.

Max & Mille og den dumme, dejlige sol
Af Peter Gotthardt, Gunhild Rød (2011)
Max og Mille skal i sommerhus med deres mor og far. Da de skal på stranden, sørger deres mor og far at de får solcreme på, men Mille synes cremen er fedtet og irriterende. Næste dag snyder hun sig uden om - og bliver solskoldet. Fra 4 år.

Med morfar ved havet
Af Stefan Boonen (2009)
Morfar er taget til stranden med sine børnebørn. De bader og leger, men da morfar vil hente is går det galt. Pludselig kan han ikke finde tilbage til børnene. Fra 4 år.

På stranden med Mille og Mulle
Af Pauline Oud (2011)
Mille og Mulle er på stranden. De har solhatte på og de smører sig ind i solcreme. Da de har badet leger de i sand og spiser is til slut. Fra 1 år.

Hvor er min spand?
Af Åsa Karsin (2014)
Det er sommer, og Putte er på strandtur, men hun kan ikke finde sin spand. Kan du hjælpe Putte med at finde spanden, så hun kan bygge et sandslot? Fra 2 år.

Sommersjov
Af Leen van Durme (2010)
En sommerdag fører elefanten an til strandtur, og giraffen, ænderne og pingvinen får en dejlig dag ved stranden. Fra 2 år.

Mormor og Svend tager til stranden
Af Karin Hultman Jensen (2003)
En herlig sommerdag nyder Svend og mormor strandlivets glæder. Det er ren idyl, men ude i det mørke vand lurer faren - en stor torsk. Fra 4 år.