Elin læser

30.12.13

Læsning gør dig klog på mange ting – også alt det du aldrig havde drømt om at vide.  Verden åbner sig, og muligheden for at befinde sig i Nordnorge eller på Jamaica eller i Gram, og se hvad de laver der, og hvad de har gang i, har altid fascineret mig.  

Alle steder har sine særpræg, og alle mennesker er lidt skæve når man kommer tæt nok på.  Min favoritlæsning er realistiske romaner og velfortalte historier, blandet med fantasy, krimi og biografier. Desuden er det spændende at læse historier, som man aldrig selv vil være en del af, som foregår i eksotiske egne i en anden tid en min. Tag lige en tegneserie som Homo Metropolis.  Her møder man mange forskellige storbymennesker og får et kig ind i deres liv – hvordan skulle jeg ellers få mulighed for det?  Det er meget langt fra Haldagerlille til København…

Min anbefaling er at læse vidt forskelligt, både indenfor romaner og faglitteratur.  Det er en super måde at møde mennesker, miljøer og ideer på – og i sidste ende at blive klogere på sig selv.