Effekten af Susan af Peter Høeg

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.08.14
Anbefalet af Preben Erck. "Det er en af de bøger man kunne ønske var lidt længere".

Anbefalet af Preben Erck

Jeg var egentlig holdt op med læse Peter Høeg, men det var noget i de forskellige omtaler af den nye bog, som fik mig til at tænke på Frøken Smillas fornemmelse for sne. Og egentlig også Sissel Jo Gazan med Dinosaurens fjer fordi de begge to forener den nørdede videnskabsmand med spænding og mord, og jeg skal love for at man får smæk for skillingen hos Susan.

Susan Svendsen er fysiker. Hun finder ro i det periodiske system, og føler at naturlovene er en garanti for orden og regelmæssighed. Men Susan har selv et højst usædvanligt talent. Hun fremkalder oprigtighed. Et talent hun har misbrugt til egen fordel, og nu truer en lang fængselsstraf for Susan, mand og deres børn. Da hun sammen med familien får tilbudt en sidste udvej tager hun den. Hun skal opspore en af regeringen nedsat og nu nedlagt kommission, Fremtidskommisionen, og her begynder det at gå galt.
En kommission, som viser sig at kunne komme med ret præcise forudsigelser om fremtiden.
Brutale mord med vaskemaskiner og mordforsøg med gravemaskiner. Familien får tilbudt vidnebeskyttelse men bliver taget til fange og det er så hvor jeg pt. er nået til.

Det er en af de bøger man kunne ønske var lidt længere så man kunne nyde den lidt mere.
Bogen emmer af sære hændelser (talent for at fremkalde oprigtighed), mord og superheltagtig heltinde med en uforudsigelig mand(dirigent som kan charmere/snakke sig næsten fra alt) og ditto børn, alle med deres charme og selvstændighed.

Alt sammen fortalt i et levende sprog, hvor der  er fokus på videnskabelige forklaringer samtidig med at handlingen ikke går i stå.

Lån bogen på Slagelse Bibliotekerne

Læs anbefaling af bogen på Litteratursiden.dk