Efterårsferie 2023

11.10.23
Efterårsferien er over os, og det fejrer vi på bibliotekerne med teater, musik, krea og hygge for hele familien. 

Det Stride Band

Er du klar til det skøreste, uhyggeligste, sjoveste, vildeste stride band nogensinde? Så kom med til et brag af en fest, når Det Stride Band spiller energisk børnemusik i øjenhøjde.

Der er stille numre med stenaldermænd og drengen, der har sin egen undervandsbåd. Der er vilde numre med monster og pirater. Der er skøre numre med stygge møgdyr og en dreng, der står på ski i snot. Der er en grønthandler, der skyder ostehuller, Mørkeland – landet, hvor folk ser i mørke, men er blinde i dagens lys, og drengen, hvis højeste ønske er en gul gravko – samt meget andet. 

Bandet har selv skrevet al musikken og bruger teksterne fra Mustafas Kiosk.

Koncerten henvender sig til børn i alderen 3-8 år og deres voksne. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig (Både børn og voksne skal have billet). Koncerten afholdes den 17. oktober kl. 10:30 - 11:30 på Slagelse Bibliotek. Find din billet HER

Efterårsferie krea: Papirvindmøller

Den 16.-17. oktober afholdes efterårsferiens første krea-dage, og de står i vindmøllernes tegn. Her har sørget for, at der er materialer, så du kan lave din helt egen vindmølle.

Alle børn kan være med, men værkstedet henvender sig mest til de 3-10 årige. Alle børn skal være ifølge en voksen med til at hjælpe med at føre saks, samle vindmølle og rydde op.

Der er åbent på krea-bordet i både bemandet og ubemandet åbningstid på de tre biblioteker - men der er kun begrænset antal materialer og der bliver ikke fyldt op i løbet af dagene. 

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Verdens rigeste tosse

En eventyrlig teaterforestilling om den gode Fe og Tossen på bænken. Når en Fe falder ned fra himlen kan der ske lidt af hvert.

Der kan ske det, at en Tosse, der bor på en bænk i byens park, bliver meget rig på en enkelt nat. Og der sidder han på sin bænk, er pludselig Verdens Rigeste Tosse og ved hverken ud eller ind. Er lykken til salg? Kan man købe et godt humør? Er der både guld og grønne skove i banken. Der er nok af problemer når man ikke er rigtig klog, så det kan være godt med en Fe i baghånden… og endnu bedre med et kys på munden. 

En fortælling om store eksistentielle spørgsmål i livet på det helt nære plan og med den underfundighed og stilfærdige galskab, der er i Kim Fupz Aakesons univers. Forestillingen har en eventyrlig og legende let tilgang til spørgsmålet: kan man få alt hvis man har penge nok? Og ingen moralsk pegefinger, men tværtimod en meget livsbekræftende og varm grundtone og slutning. Kort sagt man føler sig glad og varm bagefter selvom det går Tossen gruelig galt med hans penge.

Koncerten henvender sig til børn i alderen 4-8 år og deres voksne. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig (Både børn og voksne skal have billet)

Forestillingen er skrevet af Kim Fupz Aakeson til Comedievognen. Forestillingen afholdes den 18. oktober kl. 11:00 - 11:45 i Korsør Kulturhus. Find dine billetter HER

Pyjamas Bio - for de mindste lige før sengetid

Slagelse Bibliotekerne og Kosmorama inviterer igen i år de små og deres forældre (eller bedsteforældre) til Pyjamas Bio. Her mødes vi til en hyggelig halv time med oplæsning og små film på det store lærred, mens vi putter med vores dyne og bamse – og selvfølgelig har vi alle nattøj på. Der vises film den 19. oktober kl. 18-18:30 og det koster 10 kr. Billetter købes hos Kosmorama eller på kosmobio.dk 

Illustratorklubben

Kom og vær med i Illustratorklub for de 8-12årige, hvor vi med afsæt i en genre folder vores kreative evner ud. Er du kreativ eller kunne tænke at finde ud af om det er noget for dig, så mød op på biblioteket. Vi har nyt tema hver gang og man melder sig fra gang til gang.

Efterårsferiens Illustratorklub byder på illustrationsværksted med inspiration fra bogen "Bedste og mig og bedste" skrevet af Dánial Hoydal, som Annika Øyrabø har illustreret med fine papirklip. Klubben er åben fra kl. 10.00-12.30 den 19. oktober på Skælskør Bibliotek.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Book din billet HER

Efterårsferie krea: Bogmærker

Den 19.-20. oktober afholdes efterårsferiens sidste krea-dage, og de handler om æselører i bøger - eller rettere hvordan vi kan undgå de kommer i bøger. Der er fundet forskellige modeller frem, men du er velkommen til at bruge din fantasi og lave dit helt eget design.

Alle børn kan være med, men værkstedet henvender sig mest til de 3-10 årige. Alle børn skal være ifølge en voksen med til at hjælpe med at føre saks, vejlede og rydde op.

Der er åbent på krea-bordet i både bemandet og ubemandet åbningstid på alle tre biblioteker - men der er kun begrænset antal materialer og bordene bliver ikke fyldt op. 

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Efterårsferie: Orla Frøsnapper

"Det er hårdt at være lille, for i vores by bor der en bølle. Nogen siger at han engang har slugt en levende frø! Det er nok derfor han bliver kaldt Orla Frøsnapper". Sådan lyder starten på forestillingen om Orla Frøsnapper.

Ole Lund Kirkegaards elskede historie om byens værste bølle og hans jagt på den lille, “uskyldige” dreng. En skæbnesvanger jagt der ender i cirkusteltet med den store kanonkongekanon!

André Andersen spiller alle rollerne: Fra den storrygende Orla Frøsnapper til byens smed, fra den stærke Mister Strong til den skrigende Fru Olsen og fra kanonkongen Don Kraus til den cyklende hund! Og publikum? Ja, de får lov til at være publikum – også til gallapremieren i Cirkus Bardoni! En livlig forestilling med plads til godt humør!

Forestillingen henvender sig til børn i alderen 7-11 år og deres voksne. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig (Både børn og voksne skal have billet). Forestillingen afholdes den 20. oktober kl. 10:30 - 11:15 på Skælskør Bibliotek. Book din billet HER

Brug biblioteket i efterårsferien

Udover alle arrangementerne bugner hylderne også med hyggelige læseoplevelser for store og små, både sammen og hver for sig. Og er man mere til lyd- og ebøger er der også en masse godt læsestof at hente på eReolen og eReolen Go.

Hav en skøn efterårsferie!