Alex af Pierre Lemaitre

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.10.14
Denne franske krimi er en fin afveksling fra de nordiske.

Anbefalet af Elin Holen Møller

Denne franske krimi er en fin afveksling fra de nordiske.
Handlingen er henlagt til Paris, hvor vi møder enspænderen Alex, en ung kvinde som minder lidt om Lisbet Salander i Stig Larssons trilogi. Hun lever sit eget liv og har allerede indstillet sig på at leve som single resten af livet. Hendes møder med mænd ender aldrig godt, og hun håber ikke mere på den store kærlighed. Hendes tilværelse er omhyggeligt planlagt, og hun har kun sjældent kontakt med sin ældre bror og moderen.
Pludselig indtræffer katastrofen, hun bliver kidnappet på åben gade og bortført i en kassevogn. Kort efter møder læseren kriminalkommissær Camille Verhoeven og hans hold af efterforskere, som står med en kæmpeopgave. Pigens identitet er ukendt, og det er motivet også. Camilles egen kone blev også bortført og dræbt nogle år forinden, så det ryster ham voldsomt at få denne opgave overdraget. Han accepterer at tage over midlertidigt og går i gang med at finde brikker til dette umulige puslespil.
Opklaringsarbejdet går langsomt og kræver møjsommelig kortlægning af naboerne og lokalområdet. Alex bliver spærret inde i en trækasse på en nedlagt fabrik, hvor alle døre er blokeret og hun kun får lidt vand. Kidnapperens eneste budskab til hende er, at han vil se hende dø – Alex er ikke i stand til at regne ud hvorfor. Det er virkelig et mareridt og selv om historien ikke er hurtigt fortalt, er den umulig at lægge væk.
Forklaringen på hvem Alex er og hendes forhistorie afsløres i den sidste del af bogen, og det er nervepirrende og rystende læsning.