Studieportalen

Mange studerende bruger allerede biblioteket som et sted, hvor de kan slippe for overspringshandlinger, få ro til læsning eller mødes med studiegruppen til gruppearbejde.

Find selv de mange hyggelige læsekroge på vores biblioteker, hvor du kan koncentrere dig om din opgave. I Slagelse er der mulighed for at købe en kop kaffe og snack i automaten. I korsør og Skælskør er der også kaffeautomat, men desværre ikke mulighed for snack. Du må selvfølgelig også gerne pakke dit eget snack-kit hjemmefra og spise på biblioteket– energien skal jo holdes oppe! Bare husk at find en skraldespand til dig affald.

I vores bemandede åbningstid, vil der altid være en bibliotekar klar til at hjælpe dig med litteratursøgning eller vejledning til databaser. 

Brug bibliotekerne som studiested og få;

  • Fri WIFI (Brugernavn: biblioteket og kodeord: biblioteket)
  • Interessante e-materialer
  • Studievejledning (Slagelse)
  • Arbejdsro
  • PC'er til fri afbenyttelse
  • Mulighed for at printe, scanne og kopiere
  • Bøger/magasiner
  • Hjælp til dine opgaver
  • Adgang til databaser (Netmedier)
  • StilleZone (Slagelse)

Skal du skrive opgave? 
Slagelse Bibliotekerne tilbyder forskellige E-materialer, som du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, fx FaktaLink, Infomedia og Ebook Central. Gå direkte til vores Netmedier

Skrivopgave.dk er en rigtig god hjemmeside til opgaveskrivere. Her kan du hente informationer om f.eks. kildekritik, problemformulering, litteratursøgninger og emnevalg. Skrivopgave.dk er primært målrettet ungdomsuddannelserne, men kan også bruges af overbygningen i folkeskolen. Gå direkte til skrivopgave.dk

Du kan også finde nogle af de mange fif til søgning, når du skriver opgave i vores lille folder. Den kan du læse eller printe lige som de selv lyster. Den gemmer sig som PDF lige herefter 

Netmedier på biblioteket - særligt udvalgte til dig
Under Netmedier kan du finde henvisninger til utroligt mange forskellige databaser med alt fra litteratur til statistik og historie. Der er baser på både dansk og engelsk - og de er helt gratis at bruge, når du er oprettet som låner. 

Vi har udvalgt nogle af dem, der måske er mest interessante for dig, der skal skrive opgave. Er der ikke lige den du havde i tankerne på listen, så må du ind forbi Netmedier og se om den mon dog ikke kan findes. 

Det vigtige er at du altid vælger at tilgå de forskellige tjenester via bibliotekets hjemmeside, da en del af dem ellers kan hænde at være begrænset i hvad der kan læses grundet betalingsmur. 

Altinget - Om dansk politik og samfundsforhold

Altinget er et dansk netmedie, der behandler politik og samfundsforhold med vægt på danske forhold. Her finder man bl.a. nyheder, artikler, baggrund, analyser og portrætter, meningsmålinger, debatindlæg og klummer. 

Som supplement til deres artikler og andre tekster udgiver Altinget også en podcast. 

Du kan søge i Altinget vha. et søgefelt eller browse gennem et emneoversigt som du finder under ”Vælg område”. 

Benyt adgangen under Netmedier. 

Europa.eu - Den Europæiske Unions officielle hjemmeside

EUs officielle hjemmeside. Her finder du grundlæggende oplysninger om EU: Generaldirektoraternes og institutionernes hjemmesider, politikker, mål, pressemeddelelser, nyheder, statistikker, databaser, publikationer m.m.

I ”Bibliotek og arkiver” som findes under menuen ”Dokumenter og publikationer” er der en oversigt over en lang række andre EU hjemmesider.

Adgang: Europa.eu

Infomedia - Danmarks største avisartikeldatabase

Danmarks største artikeldatabase med fuldtekst adgang til danske artikler fra landsdækkende dagblade som fx Berlingske Tidende, Politiken, Weekendavisen, Jyllandsposten og Information.

Medtager desuden regionale dagblade, lokale ugeaviser fordelt på regioner samt næsten 600 fagblade og magasiner.

Artiklerne kan findes tilbage til ca. 1990.

Informedia via bibliotek.dk
Hvis du gerne vil have adgang til artiklerne hjemmefra, kan du gøre det gennem bibliotek.dk – du skal dog være oprettet som bruger og logget ind på bibliotek.dk for at få adgang til artiklen. Det er dog ikke altid du kan få adgang til artiklerne med det samme.

Benyt adgangen under Netmedier. (Der er kun adgang fra biblioteket)

 

The National Aechives – Country profiles

Fakta om alverdens lande udarbejdet af Foreign and Commonwealth Office (Det britiske udenrigsministerium).

Under Country profiles på The National Archives’ hjemmeside finder man oplysninger om over 250 lande. Med overskrifter som geografi, historie, politik, økonomi og handel får man basisoplysninger om det enkelte land.

Fri adgang via webarchive

The World Factbook - Landeoplysninger fra over 250 lande og regioner

Landeinformation med oplysninger om alverdens lande

I World Factbook finder du basisinformation fra Central Intelligence Agency (CIA) i USA om alverdens lande. Indeholder kort, flag og statistik over hvert lands geografi, befolkning, regering, økonomi, kommunikation og militær.

Fri adgang via World Factbook 

Bibliotek.dk - artikelsøgning

I bibliotek.dk finder du over 2 millioner henvisninger til artikler - især fra danske aviser og tidsskrifter.

Leder du efter akademiske artikler. Kan du også søge i 65 millioner videnskabelige artikler – primært udenlandske. Det sker i samarbejde med bl.a. Det Kgl. Bibliotek og Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek.

Artiklerne leveres ikke digitalt, men som papirkopi til dit bibliotek.

Visse artikler kan også skaffes digital. Få mere at vide under Digital Artikelservice.

Adgang via Bibliotek.dk

 

Bibliotek.dk - din adgang til de danske biblioteker

På bibliotek.dk kan du søge og bestille materialer fra danske offentlige bibliotek. Det gælder folkebiblioteker, uddannelsesbiblioteker og universitets- / forskningsbiblioteker.

Du kan se hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der findes på danske offentlige biblioteker - og du kan bestille det eller se hvilket bibliotek der har materialet hjemme. Bibliotek.dk er altså ikke et bibliotek, men det er en database over hvad der findes på danske offentlige biblioteker.

Send en bestilling til dit lokale bibliotek (uanset hvilket bibliotek der ejer materialet). Du vælger selv hvilket bibliotek du henvender dig til. Du skal hente materialet på det bibliotek du har valgt.

Adgang via Bibliotek.dk

Digital artikelservice 

Digital Artikelservice tilbyder søgning og bestilling af artikler fra trykte tidsskrifter på en ny og effektiv måde. Tjenesten er en integreret del af bibliotek.dk, hvor du kan søge og bestille digitaliserede artikler fra Det Kgl. Biblioteks fysiske tidsskrifter. Artiklerne leveres direkte til brugernes mailboks. Allerede digitaliserede artikler leveres i løbet af få minutter. Alle artikler leveres på maksimalt 24 timer på hverdage. Tjenesten er abonnementsbetalt af det enkelte bibliotek.

Du kan finde trin for trin vejledning under ekurser.nu. 

Adgang via bibliotek.dk

Ebook Central - digitale engelsksprogede fagbøger

Ebook Central Public Library Complete indeholder mere end 35.000 engelsksprogede e-bøger inden for mange fagområder, primært fra engelske og amerikanske forlag. Denne version af Ebook Central er specielt målrettet folkebibliotekernes brugere og kan være et godt supplement til bibliotekernes udenlandske faglitteratur.

E-bøgerne kan læses på både pc og tablets/smartphones. Til pc benyttes programmet Adobe Digital Editions og app’en Bluefire Reader til tablets/smartphones.

Adgang via Netmedier

Eurostat - EU's statistikbank

EU's officielle statistikbank, der samler statistik fra EU's 28 lande. Databasen er inddelt i 9 emneområder (Statistics by Theme) og giver også adgang til publikationer med sammenlignelige tal for alle EU-lande. 

Det er gratis at downloade rapporter i PDF.

Fri adgang https://ec.europa.eu/eurostat/web/main/home

Du kan finde hjælp på Statistics Explained

Faktalink – oversigtsartikler om aktuelle og populære emner

Faktalink er en samling af elektroniske artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie og politik til IT, trends, medier og meget mere. Artiklerne indeholder links til viderelæsning og henvisninger til bl.a. bøger, artikler, radio- og tv-indslag og er gode til såvel opgaveskrivning som almen orientering. Specielt god til udskolings-opgaver og hurtigt overblik over et emne.

Faktalink light en mindre samling af artikler som er lettere og kortere end de øvrige artikler.

Målgruppen er dels børn på mellemtrinet i skolen. Sprogskolekursister kan også have glæde af artiklerne i Faktalink light på grund af det enkle sprog.

Adgang via Netmedier. 

Studievejledning
Studievalg Danmark tilbyder studievejledning om videregående uddannelser på Slagelse Bibliotek tirsdage kl. 15.00 til 17.00.
Du kan kontakte studievalgsvejleder Kit Kjeldsholm Rasmussen på 22 69 68 22 eller kkr@studievalg.dk eller gå direkte til at booke en tid på www.studievalg.dk/book

Leder du efter uddannelse?
På Uddannelsesguiden - ug.dk - findes information om ordinær uddannelse, voksen- og efteruddannelse samt job og arbejdsmarkedsforhold i Danmark.
Portalens indhold tilhører Undervisningsministeriet. Gå direkte til Uddannelsesguiden.

Studentum er nordens største søgetjeneste for uddannelse. Her kan du søge efter, sammenligne og få personlig rådgivning om valg af uddannelse.
Der findes også tests, artikler, interviews og guides, der giver inspiration til valget af uddannelse og studielivet. Gå direkte til Studentum.