Grissefri maling

Det skal du bruge: gennemsigtige plastikposer eller klare plastlommer, akrylmaling i forskellige farver, eventuelt gennemsigtig hårgele, malertape

Beskrivelse:
Tag en plastikpose eller plastlomme og læg nogle klatter med akrylmaling i den. Eksperimenter lidt med mængden og farvevalget. Det kan f.eks. være sjovt at lege med to primærfarver ad gangen (rød-gul, blå-gul, rød-blå). I kan også putte lidt gennemsigtig hårgele i posen, for at gøre det lidt nemmere at blande farverne. Læg posen på et bord og sæt den fast med malertape hele vejen rundt. Vær sikker på at posen med maling er godt forseglet. Hvis bordet har en mørk overflade, kan der lægges en hvid papirdug eller et stort stykke hvidt papir under posen. Nu kan I male helt grisse-frit med malingen i posen. 

Fif:
Hvis du bruger en tynd plastikpose, kan det være en idé, at male med vanter på, så man slipper for uheld med skarpe negle. 

Ekstra materiale:
Du kan også sætte posen med maling op på et vindue, så I kan opleve hvordan det naturlige lys påvirker farverne i posen. 

En anden idé er at sætte klatter af maling på et hvidt papir og tape et stykke bobleplast henover det. Nu kan små fingre gå i gang med at mase luften ud af bobleplasten og smatte farverne ud under plasten i samme omgang. I kan også sætte papiret med plast fast på gulvet, og lade de små fødder tvære malingen ud mens de popper boblerne i plasten.