Frugtpizza

Det skal du bruge: skærebræt, kniv, fad, tallerkner, køkkenrulle, vandmelon, rosiner eller tranebær og frugter i forskellige farver som f.eks banan, blåbær, kiwi, jordbær, brombær, hindbær, pære

Beskrivelse:
Start med at skære en skive af vandmelonen til pizzabund. Læg pizzabunden på fadet. Pynt herefter pizzaen med stykker af andre slags frugt. Lad endelig børnene være med til f.eks. at lave mozzarellaost til pizzaen ved at klemme bananen i smadder eller ved at rive en pære. Tænk gerne i mange forskellige farver. Smag på de forskellige frugter undervejs og snak om farve, tekstur, sødme, syre m.m. Afrund pizzaen med et drys rosiner eller tranebær. Nu er pizzaen klar til servering. Børnene kan få et pizzaslice hver. God appetit!

Fif:
Frugtpizzaen er god til børnefødselsdag. 

Ekstra materiale:
Her er et billede til inspiration af en frugtpizza:
https://www.pinterest.dk/pin/426434658465379140/

Det kan også være sjovt at eksperimentere med om mad smager af det samme, hvis det har en helt anden farve? Smager ”Boller i karry” for eksempel lige så skønt, hvis retten er pink? Er det det samme for børn og for voksne? 

Lav en regnbue frugt & bær kebab med farverne sort, blå, rød, gul og hvid med brombær/sort drue, blåbær, jordbær/vandmelon/hindbær, honningmelon/banan og skrællet æble/skrællet pære/tørret kokostern.

Eller smag på en farve om dagen. Forslag kunne være:
Mandag: Sort: 
Sort: Brombær, lakrids, sorte ris, sorte bønner
Blå: Blåbær
Rød: ...
Gul: ...
Hvid: ...