Børn på nettet - Gode råd

Når børn når en vis alder og begynder at spille, chatte og være meget på nettet uden forældre ved deres side, er det meget almindeligt, at man bekymrer sig om hvad der kan ske for dem og hvad de kan opleve. Vil de komme ud for ubehagelige ting og hvad skal de gøre hvis det sker?

Sikkerhed på nettet og chat
Som voksen kan det være svært at følge med i hvor ens børn bevæger sig henne i det virtuelle univers. Vi anbefaler at man snakker med dem om hvordan man undgår ubehagelige oplevelser, har sikre kodeord og ikke bliver lokket til at dele billeder.

Red barnet har opstillet en del gode råd om hvordan man bedst kan hjælpe sit barn til at få gode oplevelser på nettet. Du kan læse om det på deres hjemmeside, hvor du også kan få vejledning.

Læs mere på Red barnets SikkerChat (nyt vindue) eller find gode råd til forældre på deres hjemmeside (nyt vindue).

Computerspil
Medierådet for børn og unge har i samarbejde med ANGI Nordic udgivet en vejledning til hvordan man kan blive klogere på computerspil og sammen med sine børn sætte rammerne for hvad og hvor meget man spiller. Du kan finde deres vejledning på deres hjemmeside (nyt vindue).

Mobning og delte billeder på nettet
Hvis det er gået galt og der er delt krænkende materiale om dit barn på nettet, så kan du finde en guide til hvordan du får det fjernet fra de sociale fora hos Red barnet. Desværre er det meget svært, men der er muligheder for at få det fjernet fra de fleste steder. Du kan Internettet og sociale medier er spændende steder fyldt med oplevelser, hygge og information. Desværre kan det også være steder fyldt med uhygge og ubehagelige oplevelser. Hvordan du håndterer det og får snakket med dit barn, kan du finde råd om hos Red barnet. (nyt vindue).