Arne læser

30.12.13

Mit navn er Arne Larsen, 62 år og jeg har været bibliotekar på Korsør Bibliotek i snart 39 år.

Min baggrund er den gammeldags uddannelse, hvor bøgerne var hovedmediet på bibliotekerne, og hvor det at læse bøger, var en del af jobbet. Med årene er det derfor blevet til en frygtelig masse bøger, og jeg hører stadig til dem, der læser meget (Mindst 2-3 bøger om ugen).

I alle årene har jeg stået for indkøbet af bøger og tegneserier til større børn og unge, og i de seneste 6-7 år har jeg desuden været anmelder på Litteratursiden, hvor jeg anmelder voksenbøger (en 25-30 stykker om året).

Begge dele har naturligvis stor indflydelse på, hvad jeg læser – både i embeds medfør og i min fritid.

I virkeligheden kommer jeg vidt omkring både i genrer og handling, men skal jeg vælge mine foretrukne områder er det først og fremmest Fantasy og Science Fiction. Det er her, man finder de stort anlagte episke fortællinger, hvor man møder fremmede verdener og galakser, og hvor kampen står mellem det gode og det onde.

En flugt fra hverdagens stress og jag eller en drøm om gamle dages romantik og heltemod. Døm selv.

Tegneserierne fylder stadig en god del af min læsning – vel at mærke den gode gamle tegneserie og ikke de såkaldte graphic novels.

Som modsætning til ovennævnte ”flugtlitteratur” elsker jeg at kaste mig over en god spændingsbog/krimi, hvor der er gang i handlingen, og især hvis der er skjulte ordener, hemmelige skatte og den slags indblandet (”Da Vinci mysteriet”).

 

Til aftenen med ”Årets nye bøger” vil jeg præsentere en række af de bøger, jeg er stødt på i årets løb. Det vil blive et kalaidoskopisk neddyk i en række forskellige genrer, også lidt godbidder fra børnebøgernes verden, og så vil jeg gøre lidt ekstra ud af en 3-4 titler, som virkelig var en uventet herlig oplevelse.

På forhånd har jeg lovet en række gengangere blandt publikum ikke at snakke for meget om Fantasy J