Slagelse Biblioteker og Borgerservice er åbne - husk dit coronapas

20.04.21
Vi glæder os til, at biblioteker og Borgerservice endelig kan slå dørene op igen onsdag den 21. april. Genåbningen bliver dog med visse restriktioner og der vil være krav om coronapas samt gyldigt ID.

Hvis du vil besøge os, skal du altså medbringe et coronapas på print eller på din mobil. Coronapasset er et bevis på vaccination eller negativ test, som er højst 72 timer gammel. Dette gælder alle over 15 år.

På denne side kan du læse mere om retningslinjerne for både bibliotekerne og Borgerservice.

Biblioteker
Bibliotekerne åbner i overensstemmelse med regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det betyder blandt andet, at du frit kan gå rundt på biblioteket og finde de materialer, du gerne vil låne, når du har vist coronapasset i døren. 

Du må også gerne sætte dig ned og læse dagens avis, bruge en PC eller mødes med din læsegruppe – men højst i grupper af 10 personer. Du skal sørge for at have mundbind eller visir på, når du går rundt på biblioteket. 

Vores personale vil naturligvis stå til rådighed for hjælp og vejledning.

Læs mere om coronapas her: https://www.sundhed.dk/borger/min-side/corona/covidpas/    

Læs mere om aflevering, fornyelser og gebyrer længere nede på denne side.

Hjælp os med en tryg genåbning af biblioteker og Borgerservice:
- Vær klar med dit coronapas samt gyldigt ID ved indgangen
- Sørg for at slette gamle reserveringer, som du ikke længere har brug for eller interesse 

Bibliotekernes åbningstider 

Slagelse Bibliotek
Mandag – torsdag: 10.00 – 17.00
Fredag: 10.00-15.00
Lørdag: 10.00-13.00

Korsør Bibliotek
Mandag – tirsdag: 10.00 – 17.00
Onsdag – torsdag: 12.00 – 17.00
Fredag: 10.00 - 16.00
Lørdag: 10.00 – 13.00

Skælskør Bibliotek
Mandag: 12.00 – 17.00
Tirsdag: 10.00 – 17.00
Onsdag: Lukket
Torsdag: 10.00 – 17.00
Fredag: 10.00 – 13.00
Lørdag: Lukket 

Bibliotekerne er kun åbne i den ovenstående bemandede åbningstid. 

Borgerservice
Borgerservice genåbner, som vi kender det med tidsbestilling. Besøg i Borgerservice kræver også visning af coronapas samt gyldigt ID. 

Bestil tid til Borgerservice
Via. dette link kan du bestille tid: Borgerservice - bestil tid (nyt vindue)
Med tidsbestilling kan vi betjene dig, når det passer dig bedst, og du undgår samtidigt ventetid.

Annullering af tid
Husk at annullere din tid, hvis du bliver forhindret. Du kan annullere din tid via den sms, du har fået. Eller du kan ringe til Borgerservice, og så hjælper vi dig.
Du kan ringe og få hjælp på 58 57 57 57. 

Vi glæder os til at se jer igen!

/// Nedenfor har vi samlet nogle mest stilte spørgsmål til genåbningen /// 

Generelt om genåbningen 

Hvornår åbner biblioteker og Borgerservice igen? 
Biblioteker og Borgerservice i Slagelse kommune åbner onsdag den 21. april. I forbindelse med dit besøg bedes du være klar med dit coronapas samt gyldigt ID ved indgangen. 

Der bliver ikke tilskrevet gebyrer på materialer, der skulle have været afleveret i lukkeperioden.  Læs mere nedenfor under afsnittet ”Aflevering, fornyelser og gebyrer”

Omfatter genåbningen også Slagelse Arkiverne? 
Nej, desværre - men du kontakte arkiverne via. deres hjemmeside HER .  

Kan jeg komme på biblioteket og arbejde?
Ja, det vil være muligt at sidde på biblioteket og arbejde. Så længe du spritter af efter dig selv og følger Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. 

Aflevering, fornyelser og gebyrer

Kan jeg afhente mine reservationer og Click &Collect poser? 
Ja, du kan afhente alle reserverede bøger og andre materialer på bibliotekerne. Hvis du har reserveringer, du ikke nåede at hente før nedlukningen den 9. december, kan de afhentes senest torsdag den 29. april. Sidste mulighed for afhentning af Click & Collect poser er også den 29. april.

Hvis du er særlig udsat for smitte og derfor ikke er tryg ved at gå ind på bibliotekerne, så kan du henvende dig til personalet ved indgangen. Her tager vi imod dit sundhedskort/cpr. nr. og henter dine reserveringer.

Lånetiden på mine lån er overskredet – skal jeg betale gebyr? 
Hvis du har haft materialer til aflevering i nedlukningsperioden vil der ikke blive tilskrevet gebyr de første 14 dage efter genåbningen. Du skal derfor aflevere dine materialer igen SENEST DEN 5. MAJ for at undgå gebyr. 
Har du spørgsmål til gebyrer, skal du sende en mail til bibliotek@slagelse.dk 

Jeg er ikke længere interesserede i de bøger, jeg har reserveret.
Hvis du ikke længere er interesserede i dine reserveringer, kan du slette dem ved at logge ind på din lånerstatus på www.slagelsebib.dk eller via app’en ’Biblioteket’. Det ville være en stor hjælp for os på biblioteket.

Er det muligt at printe på biblioteket?
Ja, du kan både printe, kopiere eller scanne på biblioteket.

Arrangementer 

Afholdes planlagte aktiviteter?
Ja, lige nu afholdes de planlagte arrangementer, som kan afvikles forsvarligt under Sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi tilpasser løbende vores arrangementer efter retningslinjerne. Se vores aktiviteter og arrangementer her: www.slagelsebib.dk/arrangementer  

Click & Collect

Har I lukket for initiativet Click & Collect? 
Ja, lige nu er initiativet lukket, men vi arbejder på højtryk for at finde en anden mulighed til jer. Vi opdaterer siden her, når vi er klar til at præsentere et nyt initiativ. Du kan stadig hente dine bestilte Click & Collect poser (inden for bibliotekernes åbningstid)- men den sidste mulighed for afhentning er den 29. april.

Hvis du er særlig udsat for smitte og derfor ikke er tryg ved at gå ind på bibliotekerne, så kan du henvende dig til personalet ved indgangen. Her tager vi imod dit sundhedskort/cpr. nr. og henter din Click & Collect..

Kontakt os 
Hvis du har andre spørgsmål til bibliotekerne, er du velkommen til at sende en mail til bibliotek@slagelse.dk eller kontakt os pr. telefon 58 57 57 57. Du kan også spørge personalet på dit bibliotek.

Skal du tale med Borgerservice, er du velkommen til at ringe på 58 57 57 57.