Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:30
Pris
40 Kr
Target

Olsen banden: foredrag og film med Christian Monggaard

Fascinationen af og fornøjelsen ved Olsen Banden er lige så stor i dag, som den var dengang da filmene kom, og filmene har stadig sjove og skarpe ting at sige om Danmark og danskerne. Christian Monggaard fører os tilbage til begyndelsen, hvor Erik Balling og Henning Bahs udviklede filmserien og dens univers og figurer over en øl og en god frokost på en bistro i Paris
I løbet af foredraget fortæller han om de satiriske, samfundskritiske undertoner, kommer med en masse kuriositeter omkring filmene – ikke mindst hvad de tre bandemedlemmer oprindeligt skulle have heddet – og præsenterer hidtil ukendte manuskriptudkast.
Efter foredraget ser vi en af de allermest kendte Olsen Banden-film.
Arrangementet koster 40 kr.
Med i prisen hører en håndbajer pr. person, som man kan nyde under filmen.
 
Christian Monggaard er filmredaktør og anmelder ved Dagbladet Information. Han har udover den nye bog om Olsen Banden udgivet biografier om Wikke & Rasmussen (2006), Erik Balling (2011) og Ib Tardini (2015) og bøger med film- og tv-quiz. Bogen Drømmen om Hollywood (sammen med Jacob Wendt Jensen) handler om de mange danske filmfolk, der gennem de seneste 100 år har søgt lykken i den amerikanske film- og tv-industri.
Pris
40