Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Lyt og oplev – Elvis is Coming to Town

Den nye rock’n’roll-musik var et støjende djævelskab. Og djævelskabens ypperstepræst var en 21-årig tidligere elektrikerlærling fra USA, der fik teenagerne til at gå amok med sine vilde sange og danse. Og selv om i sommeren 1956 knap kendte hans musik eller optræden, mente mange alligevel at vide, at han på én gang var for ’sort’ af en hvid at være, for kvindagtig af en mand at være, for seksuel til at optræde foran unge kvinder, for ung – kort sagt: for uvant og farlig.

Kun tre år senere, kunne det pæne danske ungdomsblad Tempo præsentere ”vores allesammens Elvis Presley” som et forbillede. Ikke kun Elvis, men samtidens herskende værdier havde flyttet sig dramatisk.

I foredraget præsenterer historiker Bertel Nygaard nogle af Elvis’ mange sider i et musikalsk og kulturhistorisk perspektiv – både i musikkens amerikanske hjemsted og i det lille danske hjørne af Elvisfænomenets globale historie. Fortællingen om Elvis, der rummer rockmytens enhed af ungdomsrebelsk storm og tragisk forfald.

Bertel Nygaard er historiker ved Aarhus Universitet og bl.a. forfatter til bogen ”Elvis i Danmark – 65 års populærkultur”, der udkom på Gads Forlag i 2020.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.