Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Livestream: Tilbage til månen

Buzz Lightyear rækker ud mod det uendelige univers, Anne Hathaway leder efter et nyt planetarisk hjem til menneskeheden i ’Interstellar’, og Jodie Foster forsøger at få kontakt til udenjordiske væsener i ’Contact’. Gennem den vestlige populærkultur er vi i de sidste mange årtier blevet præsenteret for et utal fortællinger om det ydre rum.

Det er da heller ikke uden grund, at det er en populær genre. Når mennesket udforsker rummet, handler det nemlig om lysten til at lære noget nyt om os selv. Men hvad skal der egentlig til, for at arter fra jorden vil kunne overleve i rummet? Hvorfor er det vigtigt at komme tilbage til månen med Artemis-projektet? Og hvilken betydning har det for vores plads i universet, at Elon Musk vil kommercialisere rummet ved at gøre det til en turistattraktion?

Denne aften vil Christina Ayoe Toldbo, astrofysiker og ph.d.-studerende ved DTU Space, gøre os klogere på, hvor menneskeheden er på vej hen som rumfarende civilisation. Det bliver et oplæg på 45 minutter efterfulgt af 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen. 

Foredraget er en del af Folkeuniversitets række med livestreams. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.