Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 - 50
Bibliotek
Target

HistorieCaféen: Shellhuset og den franske skole

Historie Cafe med Christian Aagaard, museumsinspektør, historiker og forfatter til bogen om Bombemål Shellhuset. Operation Karthago, Shellhuset og Den Franske Skole en hverdag i det tætbefolkede København den 21. marts 1945. Vi kommer nær operationen, den formål, planlægning, udførsel og de frygtelige konsekvenser, den også medførte denne dag. En skelsættende begivenhed, der både var en militær succes og samtidig en menneskelig tragedie med civile tab.

Hvorfor dette risikable luftangreb så sent i Anden Verdenskrig, aktionens forløb minutiøst udfoldet og efterspillet i tiden umiddelbart efter, vil Christian Aagaard give sine grundig researchede svar på under foredraget. 

Lokalt ligger Korsør Arkiv inde med en affotografering af et print af maleriet Royal Air Force angreb på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset med signeringer fra deltagende personer 50 år efter, samt udkast til biografier om personer i Operation Karthago. Blandt andre, sad Flådestation Korsørs kommandør 1965-73, Ebbe Wolfhagen, der var modstandsmand, indespærret under Shellhusets tag den 21. marts 1945.

Billetter: 50 kroner og 25 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben.