Filmvisning på biblioteket

Om dette arrangement

Tid
14:30 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Filmvisning // Rejsen til isens indre

Filmklub DOK viser i samarbejde med Foreningen Norden, Slagelse den danske dokumentarfilm ”Rejsen til isens indre” / ”Into the Ice”.

Filmen er en opdagelsesrejse ud i de enorme ismasser, der vil ændre livet, som vi kender det på hele Jorden. Det er en dokumentar om videnskab, natur og eventyr – om de forskere, der har dedikeret deres liv til at udforske den hemmelighed om fremtiden, som isen gemmer på.

Instruktøren rejser med tre af verdens førende glaciologer på banebrydende, videnskabelige ekspeditioner på den grønlandske indlandsis. Den seje, legendariske Dorthe Dahl-Jensen, den følsomme, politisk engagerede Jason Box og den vovede, frygtløse Alun Hubbard. De tre deler overbevisningen om, at klimaforskning ikke kun kan bygges på satellitmålinger og computermodeller. Forskerne må være der, hvor ændringerne sker, for at nå pålidelige resultater. Alle tre forsøger de at besvare et af vor tids vigtigste spørgsmål: Hvor hurtigt smelter isen?

Instruktør Lars Henrik Ostenfeld
Danmark, 2022
Spilletid ca. 90 minutter

Filmen viser i forbindelse med Foreningen Nordens foredrag af professor Dorthe Dahl-Jensen senere samme dag på Slagelse Bibliotek. Professor Dorthe Dahl-Jensen er af de medvirkende i omtalte film.
Flere oplysninger om foredraget med professor Dorthe Dahl-Jensen finder du på Foreningens hjemmeside - https://norden-slagelse.dk/program.html

Gratis, men husk tilmelding.