BiblioBio

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Lokalitet
Danmark
Tickets
Der er lukket for tilmelding

Biblio Bio marker 200 året for Karl Marxs fødsel

Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser, der kommer på hjemmesiden ca. 7 dage før filmen vises – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

Den 5. maj 2018 er det 200-året for fødslen af den tyske revolutionære socialist og samfundsteoretiker Karl Marx. Dette markerer BiblioBio med en visning af den anmelderroste spillefilm fra 2017 om Karl Marxs ungdomsår og hans møde med Friedrich Engels. 

Den 26-årige Karl Marx er i 1844 på vej i eksil med sin hustru, Jenny, da han møder den socialistiske teoretiker, Friedrich Engels i Paris. Engels, der er søn af en industrialist med fabrikker i både Tyskland og England, er voldsomt interesseret i arbejderklassens elendige leveforhold og fremsætter vedvarende kritik af kapitalismens indvirkning på samfundet. Karl Marx fascineres af Engels, der leverer de sidste brikker til Marx’ verdensbillede, og sammen påbegynder de en årelang kamp for at bringe arbejderbevægelsen ind i den moderne æra. En kamp, der munder ud i det berømte værk ”Det kommunistiske manifest”. 

Filmen er instrueret af Oscarnominerede Raoul Peck (”I Am Not Your Negro).

 

Instruktør Raoul Peck

Tyskland 2017

Spilletid ca. 115 minutter

Tilmelding
Tilmelding sker via tilmeldingsbjælken til venstre.

Film derhjemme
Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån.