Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Køb billet(ter)
For voksne

Biblio Bio - Eftermiddagsfilm

15.11.17
Den tredje onsdag i hver måned vises der eftermiddagsfilm kl. 14.00. Se eller gense film, der ikke længere er at finde på biografernes repertoire. Denne måneds film er Oscar-vinder fra 2016.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser, der kommer på hjemmesiden ca. 7 dage før filmen vises – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

Teaser
November måneds eftermiddagsfilm kaster lys over den utrolige, ufortalte og sande historie om en gruppe højtbegavede kvinder, som ændrede USA's historie ved i bogstaveligste forstand at række ud efter stjernerne. Filmen fortæller den vigtige historie om et elite-team af sorte kvindelige matematikere ved NASA, som var med til at vinde rumkapløbet mod Sovjet og på afgørende vis skubbe kampen for lige rettigheder og muligheder fremad.

Filmen starter i 1926, hvor vi befinder os i det race adskilte West Virginia, en 8-årig sorte pige, Katherine, udviser et helt exceptionelt talent for at løse matematiske problemer. Takket været støtte fra hendes forældre og lærere lykkes det Kathrine at tage en uddannelse.

1953, Katherine arbejder nu på NASAs Langley Research Center i Virginia, ansat som ”human computer” sammen med andre sorte kvinder, heriblandt Katherines venner, supervisoren Dorothy Vaughan og ingeniør-spiren Mary Jackson. Rumkapløbet mellem Sovjet og USA er i gang og de tre kvinder kommer til at blive en vigtig del NASA’s rumprogram. 

Filmen er baseret på en bog af Margot Lee Shetterly (hvis far arbejdede i NASA). Bogen er oversat til dansk og kan lånes på Slagelse Bibliotekerne.

Instruktør Theodore Melfi, USA 2016, spilletid ca. 120 minutter.

Tilmelding
Du tilmelder dig på tilmeldingsbjælken til højre fra 1. august.

Film derhjemme
Kan du ikke vente til det bliver tid til at se film på bibliotekerne, så er der altid mulighed for at streame film via Filmstriben og bibliotekerne har også mange film til udlån.

Filmene vises i samrbejde med Ældresagens lokalkomite.