Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Target

Biblio Bio 19

Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

Historisk drama om to dronningers kamp om den britiske trone.

I 1561 beslutter den 18-årige Mary Stuart at vende tilbage til Skotland og sin retmæssige trone. Det udfordrer Englands nye dronning Elizabeth, der blot har siddet på tronen i få år. Det udfordrer også de mægtige mænd, der har styret Skotland under Marys fravær. Ligesom sin kusine Elizabeth er Mary en enlig kvinde, der vil bestride en mands magtposition som hersker. Hver især har de et vist krav på hinandens troner og står som dødsfjender – Elisabeth som repræsentant for reformationen i England, Mary som katolsk dronning over et protestantisk Skotland, der altid har været i strid med den sydlige nabo. Og alligevel – gennem deres meget forskellige valg både i kærligheden og for at bevare magten og overleve intrigerne i hoffet og mellem de to lande er de to unge kvinder, de to regerende dronninger, måske de eneste, der kan spejle sig i hinanden.
Instruktøren Josie Rourke er dykket ned i den dramatiske konflikt mellem de historiske personer Mary Stuart og Elizabeth I. og fortæller deres historie i lyset af nye dokumenter om deres indbyrdes forhold. Samtidig lader hun de unge stjerner Saoirse Ronan (kendt fra bl.a. Lady Bird) og Margot Robbie (senest med i Once Upon a Time in Hollywood) lyse som kvinder i en mandsdomineret verden og et politisk spil, der måske ikke er så fjernt fra vor tid, når det kommer til stykket. Filmen er optaget i England og Skotland.

Instruktør Josie Rouke
Storbritannien, 2018
Spilletid ca. 120 minutter