Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Biblio Bio 19 vises kl. 19.00 den første torsdag i måneden. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

Hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

Denne måneds film handler om hvordan 90 minutter afgjorde Europas jøders skæbne. Det er et drama om et møde en januardag i 1942. 

Auschwitz-dag, den 27. januar, er en årlig international mindedag over Holocaust og Danmarks officielle mindedag for Holocaust og andre folkedrab. I den anledning viser Biblio Bio 3. februar en film om emnet.

For 80 år siden den 20. januar 1942, mødtes en gruppe topfolk fra Det Tredje Rige i en villa i Wannsee, en forstad til Berlin for at afholde et hemmeligt møde. Senere kendt som Wannsee-konferencen  – en af de mest skelsættende enkeltbegivenheder under Anden Verdenskrig. På dagsordenen var begrebet ”Endlösung”, den endelige løsning på jødespørgsmålet og den totale udryddelse af Europas 11 millioner jøder.

Et 15 siders referat fra mødet danner baggrund for dette prisbelønnet drama om hvordan 15 topnazier beslutter for at iværksætte den totale jødeudryddelse.

Medvirkende bl.a. Kenneth Branagh, Stanley Tucci og Colin Firth. 

Instruktør Frank Pierson. USA, 2001. Spilletid ca. 95 minutter.

Forbehold:
Arrangementer afholdes efter gældende corona-restriktioner.

Der er tilmelding til alle arrangementer.

Skulle aflysninger blive uomgængelige, refunderes billetprisen i den forbindelse.