Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Biblio Bio vises den første torsdag i måneden. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film, der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf. Denne måneds film er fra 1981 og vandt fire dobbelt Oscar i 1982, blandt andet for bedste film.

Månedens film:
Fredag den 26. juni skydes den 33. udgave af de olympiske lege i gang i Paris. Sidste gang Paris var værtsby for disse lege var for nøjagtig 100 år siden i 1924. 

Denne engelske 7 gange Oscar nomineret film fortæller den gribende, autentiske historie om to britiske sprintere, som kæmper om guldet ved OL i Paris i 1924. Harold Abrahams (spillet af Ben Cross), en ambitiøs, jødisk atlet, løber for at bekæmpe fordomme og for at opnå personlig berømmelse. Hans rival, Eric Liddell (spillet af Ian Charleson), en religiøs, skotsk missionær, kæmper for at ære Gud. Filmen er en inspirerende historie om kampgejst, styrke og hårde odds. Den kombinerer de fineste elementer fra den atletiske konkurrence med det menneskelige drama og er derfor blevet en overbevisende og tidløs filmklassiker.

Se trailer (uden dansk undertekst) 

Instruktør Hugh Hudson. England, 1981. Spilletid ca. 120 minutter. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.