Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Prisbelønnet film fra de belgiske Dardenne-brødrene.

En dreng og en teenagepige har mødt hinanden på deres flugt fra Afrika og knyttet så stærke bånd, at de nærmest ikke kan eksistere uden hinanden. Den yngre Tori har haft det lettere, mens Lokita forsøger at overbevise myndighederne om, at drengen er hendes lillebror, som hun har fundet på et børnehjem. Sammen forsøger de at skaffe penge til både menneskesmuglere og familien langt væk fra børnenes nye hverdag i Belgien, hvor aftenlivets skyggeside med salg af narkotiske stoffer, daglige overgreb og ydmygelser mod ekstra betaling efterhånden griber om sig i en spiral, hvor de begge trækkes dybere og dybere ned mod afgrunden.

Jean-Pierre og Luc Dardenne startede deres filmkarrierer med at lave dokumentarfilm i slutning af 1970’erne. Begyndte senere at lave spillefilm. Deres store internationale gennembrud kom i 1999 med filmen Rosetta der vandt Cannes Festivalen hovedpris De Gyldne Palmer. Efterfølgende har de lavet otte spillefilm, der alle er blevet vist ved Cannes Festival.

Biblio Bio har tidligere vist To dage, en dag fra 2014. Denne og andre film af Dardenne-brødrene kan ses på Filmstriben.

Se trailer til filmen her.

Instruktør Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne

Belgien/Frankrig 2022

Spilletid ca. 90 minutter

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.