Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Target
Bestil billet(ter)

Biblio Bio 19

Den første torsdag i hver måned vises der film kl. 19.00. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

Biblio Bio viser fransk film om første verdenskrig som den opleves i en lille  landsby.

En anderledes krigsfilm med få krigsscener, hvor størstedelen af handlingen foregår på hjemmefronten.

Månedens film i september fortæller om de kvinder, som holder skansen, mens mændene drager i krig. Året er 1915. Frankrig og Tyskland strides på slagmarken. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbejdsdygtige mænd. Ikke alle vender hjem igen - og de, som gør, er gerne i dårlig forfatning. Dette har selvfølgelig store konsekvenser for livet på landet, hvor kvinder, børn og gamle mænd må holde sammen på både privat- og arbejdsliv. Også de moralske koder ændrer sig. Den ældre kvinde Hortense forsøger at få det hele til at løbe rundt, mens de yngre kvinder, inklusive hendes egen datter Solange, smager på den frihed og løssluppenhed. Opstår i fraværet af de fædre og sønner som er draget i krig.

Herhjemme tog de danske filmanmeldere godt i mod filmen ved dens premiere 1. november 2018. Således skrev Peter Skovfoged Larsen fra filmmagasinet EKKO ”…
en god balance mellem det følelsesmæssige drama og portrættet af hverdagslivet. For ligesom de kvinder, den portrætterer, finder filmen sin særlige kraft og styrke i dagligdagen.”

Instruktør Xavier Beauvois Frankrig, Schweiz, 2017
Spilletid: ca. 125 minutter