Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

Der vises en skøn blanding af nyere og gamle film, de sjove og de alvorlige – alt sammen film, der spænder bredt. I december vises der en rørende spansk film om ophav og moderskab.

Biblio Bio 14 vises den fjerde torsdag i hver måned i samarbejde med Ældre Sagens lokalkomité i Slagelse. Grundet jul er datoen skubbet frem til den anden torsdag i december.

December måneds film:
Janis (spillet af Penélope Cruz) og Ana (spillet af Milena Smit) har to ting til fælles: de er singler og er blevet gravide uden at planlægge det. De kender ikke hinanden og havner på samme stue på fødegangen. Janis er midt i livet og ser frem til at blive mor. Teenageren, Ana, er skræmt og usikker, men ønsker ikke hjælp fra sine travle og velhavende forældre. De to nye mødre knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre deres liv for altid.

Spanske Pedro Almodóvar er i storform og har skrevet og instrueret en rørende film om moderskabets kraft og om søgen efter ophav og fællesskab. Penélope Cruz er en af Almodóvars yndlingsskuespillere og har således medvirket i otte af hans film. I denne her film leverer hun endnu en formidabel præstation, som hun modtog skuespilprisen i Venedig for, og som hun blev nomineret til en Oscar for. Alberto Iglesias ligeledes nomineret til Oscar for bedste filmmusik.

Instruktør Pedro Almodóvar. Spanien, 2022. Spilletid ca. 120 minutter.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.