Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

Biblio Bio 14 viser denne gang en film om Oscar-vinderen Kenneth Branagh, der fortæller om en barndom i Nordirland.

En ung dreng og hans familie fra arbejderklassen, forsøger at navigere sig rundt i hverdagen under urolighederne i Nordirland i 1960’erne.

I tre årtier har den britiske skuespiller og instruktør Kenneth Branagh givet sit publikum store oplevelser på biografens hvide lærred. Lige fra Shakespeares Henry V’s slaget ved Agincourt, den nordiske mytolog med guden Thor som superhelt og en morderisk togtur med Orient Ekspressen.

I sin seneste film tager instruktøren sit publikum tilbage til sin barndomsby Belfast. Filmens hovedperson er 9-årige Buddy, der præcis som Branagh selv samlede på Matchbox biler, legede på gaden, kendte alle naboerne – og pludselig skulle tage stilling til de voksnes grumme verden.

Hans alter ego (selv om Branagh understreger, at filmen ikke er autobiografisk, men ”auto-fiktion”) spilles af Jude Hill, mens den farverige familie består af bl.a. Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Ciarán Hinds og Judi Dench.

Dette er Kenneth Branagh mest personlige film og ligger langt fra hans tidligere Shakespeare filmatiseringer, superheltefilm og blodige krimier. Der er tale om hverdagsdrama filmet i sort/hvid med masser af varme og humor tilsat stemningsfyldt musik af Van Morrison, alt imens urolighederne, The Troubles, lurer i baggrunden.

Instruktør Kenneth Branagh

Storbritannien, 2021

Spilletid ca. 100 minutter

 

Biblio Bio 14 vises den fjerde torsdag i hver måned i samarbejde med Ældre Sagens lokalkomité i Slagelse. 

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.