Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

Der vises en skøn blanding af nyere og gamle film, de sjove og de alvorlige – alt sammen film, der spænder bredt. Denne eftermiddagsfilm er en norsk prisbelønnet film fra 2019 – baseret på bestseller roman af Per Petterson.

Biblio Bio 14 vises den fjerde torsdag i hver måned i samarbejde med Ældre Sagens lokalkomité i Slagelse. Titlerne offentliggøres på biblioteket senest ugen inden. 

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

Eftermiddagens film:
Den 67-årige Trond er efter sin hustrus død flyttet langt op i det ensomme, snedækkede Norge. Her vil han fejre den forestående nytårsaften alene, drikke sig fuld og sove tungt ind i det nye årtusinde. Men mødet med en tungsindig nabo, som han genkender fra sin fortid, sender ham tilbage i erindringen til 1948, hvor den 15-årige Trond på tærsklen mellem barndommens uskyld og ungdommens syndefald tilbringer sommeren med sin far i en lille træhytte ved en brusende elv.

Det er norske Hans Petter Moland der har instrueret filmen. I hovedrollerne finder man bl.a. Stellan Skarsgård, Tobias Santelman og danske Danica Curcic.

I 2019 var filmen med i hovedkonkurrencen i Berlinale – den internationale filmfestival i Berlin, dog uden at vinde, men hvor danske Rasmus Videbæk vandt en Sølvbjørn som bedste filmfotograf.

Bogen bag filmen kan lånes på dit lokale bibliotek

Instruktør Petter Moland, Norge, 2019.
Spilletid ca. 2 timer.

Forbehold:
Arrangementer afholdes efter gældende corona-restriktioner.

Der er tilmelding til alle arrangementer.

Skulle aflysninger blive uomgængelige, refunderes billetprisen i den forbindelse.

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Ud og stjæle heste : roman

Af Per Petterson (2008)
I en øde sæterhytte sidder den gamle mand Trond og tænker på den fjerne fortid, i sommeren 1948, hvor han og faderen ...
Læs mere