Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Target
Bestil billet(ter)

Biblio Bio 14

Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.
Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

Eftermiddagsfilm viser fem-dobbelt Oscar-nomineret film med Viggo Mortensen.

Italiensk-amerikanske udsmider Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip, bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley, der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne. Med på turen må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide til hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet. Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettigheds-bevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og egne fordomme, og de får øjnene op for alt det, de har til fælles på deres livs rejse.
Viggo Mortensen leverer en af karrierens bedste, mest elskværdige og uden tvivl mest morsomme præstationer i denne prisbelønnet film. Overfor Oscar-vinderen Mahershala Ali, spiller han den ene halvdel af det umage par Tony Lip og Dr. Don Shirley, et samspil, der får en til at tænke på film som Driving Miss Daisy og franske De urørlige.
Instruktør Peter Farrelly

USA, 2018
Spilletid: ca. 120 minutter