Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

"En hest! En hest! Mit kongerige for en hest!". Det er sådan de fleste kender Shakespeares superskurk, den pukkelryggede Richard III fra Shakespeares berømte skuespil om Rosekrigene. Men hvad skete der egentlig med ham efter det skæbnesvangre slag, hvor han mistede livet?

Som i Shakespeares skuespil døde den virkelige Richard III i Slaget ved Bosworth den 22. august 1485 og blev et par dage senere begravet i en simpel grav ved Greyfriars Kirke. Kirken blev siden hen revet ned i forbindelsen med Reformationen i det 16. århundrede og dens placering glemt de næste par hundrede år. Men så skete der noget!

”Richard III: DNA bekræfter misdannet skelet tilhører kongen” Det skrev den engelske avis The Guardian den 4. februar 2013. I et fælles projekt mellem en lokal, historisk forening af amatørhistorikere og eksperter fra University of Leicester mente man at have lokaliseret kirken, hvor Richard blev begravet.

Marts måneds eftermiddagsfilm er den livsbekræftende og sande historie om en kvinde, der nægtede at blive ignoreret og som gjorde op med landets mest fremstående historikere og fik dem til at tage endnu et kig på en af de mest kontroversielle konger i Englands historie.

Filmens handling: År 2012, efter at have været forsvundet i over 500 år, bliver de jordiske rester af kong Richard III fundet under en parkeringsplads i Leicester. Eftersøgningen ledes af Philippa Langley, en amatørhistoriker, hvis ihærdige research blev mødt af skepsis fra familie og venner og ikke mindst fra eksperter og akademikere. 

Filmen er baseret på virkelige hændelser.

 

Trailer

 

Instruktør Stephen Frears

Storbritannien, 2022

Spilletid ca. 100 minutter

 

Torsdag 23. marts kl. 14.00

Slagelse Bibliotek

Gratis. Tilmelding påkrævet