Kaskelotternes sang
Kaskelotternes sang

Om dette arrangement

Tid
(Hele åbningstiden)

Udstilling: Kaskelotternes sang

På Korsør Bibliotek kan du i perioden 4. marts til den 6. april 2019 gå på opdagelse blandt hvaler og blæksprutter. Fantasien udfordres, når der næsten bogstaveligt dykkes ned i Bent Hallers ’Kaskelotternes sang’.

Kaskelotternes sang fortæller historien om den lille hvalunge, Tangøje. Da Tangøje bliver væk fra sin flok, kommer han ud på en dramatisk og farefuld rejse i det store ocean. Selvom Tangøje er lille, tror han, at han kan klare alt, fordi han er medlem af den mægtige kaskelotfamilie. Ved at kaste Tangøje på dybt vand, bliver der ikke kun taget hånd om kampen for at overleve, men også med fokus på dybere emner som for eksempel forurening og ensomhed. Børnene kan gå på opdagelse og både se, høre og røre ved hvalerne og historien om deres kamp for overlevelse.

Udstillingen kan ses dagligt i bibliotekets åbningstid, men vær opmærksom på at den i perioder kan være lukket grundet planlagte besøg fra skoler. Skoleklasser skal derfor melde deres ankomst på forhånd for at undgå at komme til en lukket udstilling - og hvis I har lyst, så er det muligt at få formidlet udstillingen. Al kontakt angående dette skal rettes til Berit Ahlmann på bahan@slagelse.dk.  

Projektet ’Fang fortællingen’ er et samarbejde mellem en lang række af danske biblioteker – hertil Slots- og Kulturstyrelsen og flere forlag med speciale i børnelitteratur. Målet med udstillingerne er at indfange børn i læsningens fantastiske og fantasifulde universer ved på kreativ vis at  introducere børnene for litteraturen i andre dimensioner end blot ved selve læsningen. Læs mere om projektet på Fangfortællingen.dk (nyt vindue).

Billeder: Christoffer Askman Photography.