Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:30
Der er lukket for tilmelding

Nordisk BørneFilmFestival - Populær dansk tegnefilm - Fra 5 år

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men du kan måske gætte, hvilken film, det drejer sig om, ud fra nedenstående teaser. – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket. Arrangementet er gratis - men husk tilmelding.

Bygget over Peter Madsen velkendte tegneserie om de nordiske guder fortælles historien om menneskebørnene Tjalfe og Røskvas oplevelser sammen med Thor og Loke og ikke mindst jætten Quark.
Instruktøren Peter Madsen havde skabt sin tegneserie i 1977. Hans tegneseriealbums var meget populære og blev også solgt til udlandet. Filmen over serien var det hidtil største tegnefilmprojekt herhjemme. Arbejdet kom til at strække sig over fire år, hvorunder nogle forlod projektet og andre kom til. Tegnefilmen endte med at have den største budgetoverskridelse i dansk filmhistorie. Der var lagt vægt på at lave en tegnefilm, som også kunne interessere et voksent publikum. Tillige skulle filmen sælges til udlandet og var derfor i sin originale version engelsksproget. Blandt mange medarbejdere havde Peter Madsen som medinstruktør undervejs amerikaneren Jeff Varab, der havde erfaring fra Disney-studierne. Disneys stil var forbilledet for den danske tegnefilm. Anmelderne fandt dog filmens tegnestil noget uegal og mente, at lidt for mange havde været involveret i tilblivelsen. Det blev også påpeget, at filmen mere var en samling episoder end en sammenhængende historie. I filmen forekom en fræk lille jættedreng ved navn Quark. Han var Peter Madsens egen opfindelse. Quark blev senere hovedperson i seks korte tegnefilm.