Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

SLAGELSE:DOX // The Youtube Effect

I samarbejde med CPH:DOX præsenterer vi SLAGELSE:DOX.

Kom og se den banebrydende film om YouTube, som handler om online radikalisering, algoritmer, misinformation og kattevideoer.

Inden filmen vil der være et foredrag med Katrine K. Pedersen, som har skrevet flere bøger om digital kultur fx Modkultur (Gyldendal), der bl.a. handler om YouTubes første år og det ungdomsoprør, som platformen på mange måder blev kanal for. Udover at skrive på sin næste bog, arbejder hun på et forskningsprojekt i Bruxelles om digitalt udsatte. Hun har været konsulent på en række film og serier bl.a. på HBO Max serien Kemikaze, og så er hun podcastvært på Politiken podcasten MEME dig til magten. 

Katrine K. Pedersen vil dykke ned i nogle af de fænomener, der er opstået med YouTube som fx influencers. Og så vil hun tale om den mest skelsættende teknologi: anbefalelsesalgoritmen, der betød, at YouTube i 2011 udviklede sig til det, der senere blev kaldt for en "radikaliseringsmaskine.”

Om filmen 'The Youtube Effect'
YouTube-effekten undersøger og trænger dybt ind i hjertet af vores nuværende vanskeligheder med spørgsmål som online radikalisering, overvågning, algoritmisk kapitalisme, spredningen af misinformation og selvfølgelig kattevideoer.

Mass Effect er til tider spændende, skræmmende og morsom, men altid yderst overbevisende og frem for alt underholdende. Dette er en verden befolket af nogle af de mest geniale hjerner inden for teknologi, forretning, medier og politik, og filmen har eksklusiv adgang til alle nøglespillerne.

Titel: The YouTube Effect
Tid: 99 min.
Instruktør: Alex Winter
Sprog: Engelsk

SLAGELSE:DOX og DOX:DENMARK
Dokumentarfilmfestivalen DOX foregår på samme tid i hele landet. Vi samarbejder med CPH:DOX og alle de andre DOX rundt om i landet.

I Slagelse Kommune bliver der vist film i Kosmorama, Korsør Kulturhus, samt bibliotekerne i Slagelse og Skælskør.