Forlagets beskrivelse af: På træk af Kamilla Hega Holst

Kaya efterlader sine to børn hos sin eksmand og hans kæreste og rejser til Pattaya i Thailand. Kaya bærer på en hemmelighed, en sorg.

Kayas morfar er pensioneret luftkaptajn og har boet i Thailand i tredive år; i et hus i Bangkok med en seks mand stor husholdning. Nu er huset erstattet med en lejlighed i Pattaya. De ansatte er fyret. Undtagen kvinden Mali.
I en by, hvor alt er til salg, vågner Kaya. Hun higer efter at slippe af med følelsen af at svigte og blive svigtet. Her er barer, massage, sex; alt kan købes. Sælges. Alt er en mulighed.

 

Pressen skriver:

»Kamilla Hega Holst styrer elegant uden om fordomme og klicheer i sin beskrivelse af Pattaya og af den 87-årige morfar. … Relationen skildres med en tilbageholdt interesse, som til gengæld pirrer læserens nysgerrighed.«
<3 <3 <3 <3 – Lise Garsdal, Politiken

»I romanen, der elegant leger med autofiktionen, er både Houellebecqs forkærlighed for den thailandske sexindustri og Thomas Manns Døden i Venedig nemlig markant til stede, både i konkrete strand/poolscener, hvor unge piger eller fyre iagttages, og i forhold til det mørke og selvdestruktive begær, der nok er romanens mest udtalte understrøm.«
– Nanna Goul, Weekendavisen

»Kamilla Hege Holsts "På træk" er litteratur, der svier, men hold nu op, det er vidunderligt.«
******– Femina

»Skildringen af morfar og hans thai-faktotum Mali hører til romanens højdepunkter. Og Kayas registreringer af hele miljøet i Pattaya står i deres sproglige knaphed og prægnans særdeles stærkt.«
**** – Ole Møller, Herning Folkeblad

Kamilla Hega Holst har skrevet en skræmmende tilstandsrapport over modernitetens kæntrende køn: Hverken død, erotik eller dejlige børn kan længere tænde livsgnisten hos generation flygtig. "På træk" er mere end litteratur; det er civilisationskritik, som svier.
**** – Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten

»”På træk” er mest af alt en isnende samtidsskildring... Det kuldslåede og lettere knugende i historien om Kaya, der fortælles med stadige skift mellem Danmark og Thailand, understreges effektivt af den kontrollerede kølighed i Kamilla Hega Holsts konstaterende og stramt rapporterende sprog, hvor ophobningen af detaljer mere fastholder en afstand, end den skaber nærhed. Der er en imponerende konsekvens og frysende nøgternhed i forfatterens omgang med midlertidigheden og forskellige sider af en nutidig livsform. ”På træk” er bestemt ikke nogen feel-good roman.«
– Jørgen Johansen, B.T.

»Jeg kan simpelthen ikke få Kamilla Hega Holsts ”På træk” ud af kroppen igen efter endt læsning. Det er en bog, der brænder sit aftryk i læseren. Den bliver ligesom siddende, som om jeg nu deler afgørende erfaringer med hovedpersonen Kaya. … Kamilla Hega Holsts sprog er ætsende klart, kondenseret og (selv)udleverende.«
***** – Christine Fur Fischer, Fyens Stiftstidende

»På fremragende vis kobler Kamilla Hega Holst de tre spor sammen - medrivende og skræmmende - så man drøner gennem romanen.«
 – Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg