...om materialer som biblioteket ikke har

.

Hvem kan bestille?
Du skal være registreret som låner på Slagelse Bibliotekerne.
Du kan godt bestille selvom du er spærret fra at låne pga. mellemværende, men mellemværendet skal være bragt ud af verden før du kan låne.
 
Hvordan gør jeg?
Via basen www.bibliotek.dk kan du selv bestille materialer, som Slagelse Bibliotekerne ikke har. Når du har fundet det du vil låne, skal du vælge hvor du vil afhente det. Du skal oplyse cpr-/lånerkortnummer, navn og e-mail adresse når du bestiller. Vi sender besked når det bestilte kan afhentes.
E-mail adresser fra bibliotek.dk overføres ikke automatisk til Slagelse Bibliotekernes lånerbase. Hvis du ønsker at få besked på mail eller sms, når bestilt materiale kan afhentes, skal du henvende dig til bibliotekets personale eller selv opdatere oplysningerne i "Min konto". 
Du kan læse og se små videoer om, hvordan du opretter dig som bruger på bibliotek.dk og andre tips her.

 

Hvad kan jeg bestille?
Du kan i princippet bestille alle materialer på bibliotek.dk, men der er nogle undtagelser:
- titler som Slagelse Bibliotekerne ejer eller som er under anskaffelse, vil ikke blive bestilt fra andre biblioteker. Der vil i stedet blive lavet en reservering til dig i Slagelse Bibliotekerne.
- titler som ikke findes i danske biblioteker, vil ikke blive bestilt.
- nogle materialer kan være begrænset til kun at kunne bruges på det bibliotek der ejer dem. Dette gælder tit uddannelsesbibliotekernes materialer.
- nogle materialer udlånes kun til bestemte brugergrupper, f.eks. kun læsehandicappede eller borgere i en bestemt kommune. Dette gælder især spil, film, lydbøger og ældre eller lokale bøger.
- aviser kan ikke bestilles i papirform. Vi henviser i stedet til internetbasen Infomedia, som der er adgang til på biblioteket. Hvis avisen ikke er med i Infomedia kan vi bestille artikler fra Statsbiblioteket i Århus.
Du vil altid få besked hvis en bestilling ikke kan gennemføres og du kan spørge personalet om begrundelsen.

Hvor hurtigt går det?
Vi skaffer altid materialet så hurtigt vi kan. Hvis du efter en bestemt dato ikke længere er interesseret i materialet, beder vi dig skrive datoen. Så bliver bestillingen automatisk annulleret hvis materialet ikke er til rådighed inden.
Vær opmærksom på at interessedatoen i bibliotek.dk automatisk er sat til 3 måneder. Hvis du er interesseret i materialet længere end 3 måneder, skal du forlænge interessefristen.
Der kan godt gå et par dage fra du har bestilt til materialet kan ses i din reserveringsoversigt i "Min Konto". Det skyldes at nogle bestillinger skal behandles på biblioteket før de bliver sendt videre. Bestillinger modtaget mandag til torsdag ekspederer vi normalt næste dag. Bestillinger modtaget fredag til søndag eller på helligdage bliver ekspederet førstkommende hverdag.

Koster det noget?
Fjernlån er gratis indenfor Danmark. Hvis der er tale om kopier, kan der dog være en betaling, men du vil altid blive spurgt først.

Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan finde materialet i bibliotek.dk?
Hvis der er tale om et helt nyt materiale, kan du vente en uges tid og søge i bibliotek.dk igen. Nye materialer bliver som regel registreret med lidt forsinkelse.
Du er også meget velkommen til at henvende dig til bibliotekets personale. Jo hurtigere vi bliver opmærksomme på  at et materiale er efterspurgt, jo hurtigere kan vi købe det på Slagelse Bibliotekerne.

Hvad har jeg i bestilling?
Du kan følge med i dine bestillinger i "Min konto" under reserveringer.