Højtlæsning med dyr i naturen

Om dette arrangement

Tid
(Hele åbningstiden)
Pris
Gratis
Lokalitet
Korsør Lystskov og Skælskør Lystskov
Target

Lystskovens dyr - tag på tur i Korsør og Skælskør

Lystskovens dyr er en måde hvorved man kan koble de skønne fortællinger, få lidt viden om naturen og få en oplevelse på en corona-sikker måde. Lystskovens Dyr er en fysisk skovtur for hele familien krydret med med 10 små digte, der fortæller, hvad dyrene laver om vinteren og når foråret spirer frem. Digtene er fyldt med nyttige fakta om dyrene, hvordan de overlever vinteren og hvorfor de glæder sig til forår. Digtene, quiz og lege finder du virtuelt.

Sådan kommer du i gang
Ruterne er virtuelle og der er dermed ingen fysiske poster du skal finde i skovene. Du skal bruge din smartphone og dens GPS for at finde og følge ruterne i de tre skove. 

Tag ud til Lystskoven i enten Korsør (midt i skoven ved parkering / toilet), Skælskør (ved vandrehjemmet / lygtepæl i hjørnet af parkeringspladsen) 
Åbn denne side/opslag på din Smartphone, og vælg den skov, du står i:
Lystskoven Korsør (Nyt vindue)
Lystskoven Skælskør (Nyt vindue)

Nu skal du bevæge dig med Smartphonen i hånden hen til de poster, du kan se på kortet.
Så snart du er ca. 25m fra posten åbner den automatisk på Smartphonen. Nu kan du læse digte, besvare quiz eller lege.
Når du er færdig med posten, eller hellere vil videre til næste post, så går du bare videre på ruten. Du er den gule plet på kortet, som bevæger sig, når du bevæger dig.

Driller teknikken?
Start med at tjekke, om du har slået ”lokalitetstjenester til” for din webbrowser (anbefales at bruge Safari eller Google Chrome). Lokalitetstjenester skal være slået til for at GPS’en virker, se under Indstillinger. 

På Iphone er det indstillinger - anonymitet - lokalitetstjenester - chrome - ret indstilling til "ved brug af app" og er du som mig, slår du det fra når ruten er gået. 

Startsted
Korsør - parkeringspladsen midt i skoven / nær toiletterne
Skælskør - parkeringspladsen ved vandrehjemmet

Vær opmærksom på
Længde: ruterne er cirka 2,3 km i alle skove.
Varighed: afhænger af hvor hurtigt man går og hvor længe man bruger ved hver post. Et bud er omkring 1-1,5 time. 
Skovene: husk kun at følge stier og større spor. Ruterne er IKKE lagt udenfor de normale stier / spor. Brug skraldespande eller tag dit affald med hjem. 
Afstand: hold afstand til andre du møder i skoven samt overhold gældende forsamlingsforbud.
Ruterne: de er ikke egnet til klapvogne, da nogle spor er mindre eller meget stejle. Ønsker du at have klapvogn med kan poster springes over og ruten justeres efter dit valg.
Alder på børn: gående børn i alderen cirka 3-4 år og ældre vil få mest ud af digtene, men alle kan være med på ruten hvis de kan gå ca. 2,5 km. 

Har du lyst må du meget gerne dele dine oplevelser fra turen med #slagelsebib og #Lystskovensdyr.

Find bøger og flere spændende lege om naturen

Herunder kan du se en oversigt over ruterne vi fulgte i de to skove - måske det kan hjælpe med at finde retningen, hvis man føler sig lidt fortabt og ikke kan finde en post. Vær opmærksom på at nogle poster er klumptet sammen, da de indeholder både digt, quiz og leg. 

SKÆLSKØR 
Skælskør Lystskov

KORSØR 
Korsør Lystskov