...om lånetid og antal lån på en gang

Hvor længe kan jeg låne?
Der er forskellig lånetid alt efter hvilken type materiale der er tale om, men du vil altid kunne låne i mindst 7 og højst 31 dage. Ved udlån får du en kvittering, hvor den præcise afleveringsdato for hvert materiale står. Du kan også se afleveringsdato for dine lånte materialer på "Min konto" under "Lån".

Kan jeg forlænge lånet?
Ja, hvis der ikke er reserveringer på materialet, kan du forny. Du kan dog maksimalt have materialet i 3 låneperioder før du bliver bedt om at aflevere.

Hvad er kviklån?
Kviklån er nye bøger som vi gerne vil sætte fokus på. Det kan være bøger der er blevet godt anmeldt, men som er af en ny, ukendt forfatter. Eller bøger om et emne, der er oppe i tiden og meget omtalt.
Kviklån har 14 dages lånetid. De kan hverken reserveres eller fornyes, men vi vil altid have mindst 1 eksemplar af bogen, udover kviklånet, som kan reserveres og fornyes.

Hvorfor er der nogen bøger der kun kan lånes i 14 dage?
Den normale lånetid på bøger er 31 dage. Men nogle bøger bliver så efterspurgte at vi, for at reserveringskøen ikke skal blive for lang, sætter dem ned til 14 dages lånetid. Det vil typisk være nye krimier af populære forfattere, men kan også være anden
skøn- eller faglitteratur.
De populære bøger har 14 dages lånetid indtil vi vurderer at efterspørgslen er ved at ebbe ud. Derefter bliver de sat til 31 dages lånetid.

Hvor mange materialer kan jeg låne ad gangen?
Der er ingen begrænsninger.