Oplev et eventyr i naturen!

21.06.24
Mangler du inspiration til en dejlig sommeraktivitet med børnene i det fri? Så kunne et Natureventyr måske være noget for jer.

I Slagelse Kommune har vi en eventyrrute i Korsør Lystskov, som bare venter på at blive udforsket. Eventyret tager jer med på en farefuld tur gennem den smukke Korsør Lystskov, som byder på enorme bøgetræer, smuk udsigt over Storebælt og mange fortidsminder heriblandt en imponerende langdysse, som har stået i skoven siden yngre stenalder.

Skovlingesagaen: Rødlil og ræven

Her kan I opleve eventyret Skovlingesagen om Rødlil og ræven, som handler om det lille forunderlige væsen skovlingen Pi og hendes bedste ven, egernungen Rødlil. Pi tager Rødlil med på eventyr i skoven, men den snu og farlige ræv Rex lurer bag de store træer, og det varer ikke længe, før Pi må bruge alt sit mod for at redde sin ven.

Eventyret er det ene af i alt seks eventyr som skovlingerne, som lever skjult i skovene. De seks eventyr, også kendt som Skovlingesagaerne, er skrevet af forfatter Bodil El Jørgensen i samarbejde med Natureventyr og Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

Natureventyr på App

De seks eventyr kan downloades på appen Natureventyr. Og her kan man ikke snyde, for historien bliver først aktiveret, når du befinder dig ved rutens begyndelse. Eventyrerne er indtalt af forfatteren, Bodil El Jørgensen, men forældrene kan også vælge selv at læse historierne højt.

Skovlingesagaerne kan læses og opleves uafhængigt af hinanden. De andre eventyr om skovlingerne kan opleves på ture til andre skove i nabokommunerne.

Find Skovlingesagaerne

Download appen Natureventyr i dit app-butik.

På ”opdag” finder du et kort over alle aktive eventyr i appen. De grønne prikker er gratis eventyr, de brune prikker koster 25 kr. Skovlingesagaerne er gratis i fire år. Zoom ind på dit lokalområde og find eventyret. Historien bliver først aktiveret, når du står ved eventyrets start.

Lyt eller læs og gå ruten, som vises på kortet i appen. Når du er ved næste kapitel bliver det aktiveret og vist.

Så skynd jer at downloade appen Natureventyr, og lad jeres næste store sommereventyr begynde!

Rigtig god fornøjelse!