Mød Ebba – tjenestepigen der fik sin egen boghandel

Slagelse Bibliotekernes læseklubber og Biblioteksklubben inviterer medlemmerne til en aften i litteraturens tegn, når vi på Slagelse Bibliotek, onsdag den 13.december får besøg af den lokale forfatter Garbi Schmidt, som præsenterer sin debutroman ”Ebba”.

Ud over at fortælle om romanen og dens univers, har Garbi lovet at fortælle om tiden romanen foregår i, og sætte Ebbas liv og vilkår ind i en større samfundsmæssig ramme.

Ebba kommer, som så mange andre unge piger, fra Jylland og får en plads som tjenestepige i København i begyndelsen af 1900-tallet. Ebba viser sig stærkere end de fleste, og får i modsætning til størstedelen af datidens kvinder en karriere.

Starten af 1900-tallet var en opbrudsperiode, hvor samfundet var i rivende udvikling både politisk og socialt, blandt andet tog kampen for kvinders rettigheder pludselig fart og fik opbakning. Pludselig viste der sig muligheder for kvinder for at få indflydelse på eget liv på en helt ny måde, og romanens Ebba er en af den tids moderne kvinder, der arbejder hårdt, realiserer sine drømme og bevæger sig væk fra den fattigdom hun er vokset op med.  

Garbi Schmidt, der har skrevet romanen, er professor i kultur- og sprogmødestudier på Roskilde Universitet, og har ud over romanen om Ebba, blandt andet skrevet Nørrebros indvandringshistorie i 2015.  Ebba er hendes første roman, og forfatteren har planlagt i alt tre bind om Ebba.

Læs anbefaling af "Ebba" på Litteratursiden.dk

Forfatteraftenen, der starter klokken 19.00 på Slagelse Bibliotek, er kun for medlemmer i Slagelse Bibliotekernes læseklubber, og for medlemmer af Biblioteksklubben. Synes du det lyder spændende, og har du lyst til at være med, kan du læse om Slagelse Bibliotekernes Biblioteksklub og melde dig ind i HER

Materialer

Garbi Schmidt: Ebba : roman
Reservér
  • Bog

Ebba : roman

Af Garbi Schmidt (2017)
Læs mere