Fra galge til fodlænke – en udstilling om forbrydelse og straf gennem tiderne

16.10.17
Hvordan synes du, at man skal straffe forbrydere? Tænker du, at fysisk afstraffelse kan have en positiv effekt til skræk og advarsel for andre? Eller mener du, at alle lovovertrædere kan blive en positiv ressource for samfundet, hvis de rustes med de rigtige værktøjer?

For 500 år siden straffede man forbrydere hårdt og brutalt, og gerne midt på byens torv, hvor alle kunne se, hvor forfærdeligt det gik dem, der brød loven. Straffen skulle være afskrækkende, så ingen blev fristet til at begå forbrydelser. I dag benytter man sig af mange forskellige straffeformer, og hvis du kommer i fængsel, arbejder kriminalforsorgen for, at du kommer til at leve så normalt som muligt, mens du er indsat. Du skal gå på arbejde, gå i skole eller være i behandling, og på den måde bliver du bedre klædt på til at indgå i samfundet, når du bliver løsladt.

Kom og besøg Skælskør Bibliotek fra den 8. november til den 2. december, og se udviklingen fra 15-1600-tallets fysiske straffe til nutidens straffe, hvor man arbejder ud fra et normaliseringsprincip.