Danmarks største læsekonkurrence for børn: Sommerbogen

16.06.17
Den 16. juni åbner Sommerbogen igen. Opfordringen til børnene er enkel: Læs og anmeld så mange bøger, I kan, i løbet af sommerferien og vind en masse fede præmier. Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for 7-14-årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er at fastholde børns læselyst hen over sommerferien, og en konkurrence som Sommerbogen kan netop motivere børnene til at holde læsningen ved lige, selvom de holder ferie fra skolebænken.

”Når man anmelder en bog, kommer man længere ind i den, og man ser historien fra en anden vinkel. Hvis man kan lide at læse, er det en sjov måde at fortælle om historier på. Og man kan anbefale det, man bedst kan lide, til andre.” Citat: Matilde Lauritzen, vinder af bedste skrevne anmeldelse Sommerbogen 2016.

Hvordan gør man?
Børnene vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at børnene begrunder deres mening om bøgerne, og at de har lavet anmeldelserne selv. Sommerbogen foregår på biblo.dk; børnenes digitale bibliotek og mødested, og på landets biblioteker, hvor der foregår masser af læseaktiviteter og lokale Sommerbogen-konkurrencer.

Sommerbogen på Slagelse Bibliotekerne tager dig verden rundt
På Slagelse Bibliotekerne kan du finde inspiration til læsning – og når du har anmeldt tre bøger på Biblo.dk, kan du udskrive dit læsebevis og få en gratis bog på biblioteket.

På hvert børnebibliotek kan du finde inspiration til hvordan du gennem sommerferien kan læse dig verden rundt. Du kan finde forslag til bøger, der foregår i f.eks. Indien, Argentina, Rumænien eller Alaska. Så rejs verden rundt i bøgernes verden over sommeren.

Hvis du mangler endnu en udfordring og lidt sjov til sommeren, så kan du tage et skema med hjem til Sommerlæsebingo. Her kan du dyste mod forældre eller venner om hvem, der først får udfyldt skemaet med de mange felter. Det kan være alt fra at læse på stranden til at læse med hat på, læse om prinsesser eller læse en gyser.

Hvem kan vinde? Hvad vinder man?
Alle børn i alderen 7-14 år kan deltage i Sommerbogens individuelle fritidskonkurrence eller som klasse i Sommerbogens skolekonkurrence for 1.-6. klasser. I fritidskonkurrencen er der iPads på højkant og daglige bogpræmier, mens de bedste klasser kan se frem til forfatterbesøg. Med dit læsebevis i hånden kan du også komme på biblioteket og få en gratis gavebog.

De bedste anmeldelser kåres af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Præmierne er sponseret af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Tellerup og Carlsen.