Bliv filminstruktør på Slagelse Bibliotekerne

09.10.17
Som noget nyt kan du nu i forbindelse med Nordisk BørneFilmFestival, komme ned på biblioteket og lave den egen Stopmotion tegnefilm. For at kunne lave det, skal du medbringe din egen smartphone eller iPad og have downloadet appen FILM-X Animation.

Hvad er Stopmotion?

Stopmotion er en teknik til at lave film, som også kaldes for "flyttefilm". Det er en form for animationsfilm uden særlig efterredigering, så den er relativ simpel at benytte.

For at få det bedst mulige resultat, flytter man på scenen 6-24 gange pr. ét sekund af sin film - typisk vil det være 12-15 - og man kan justere antalet efter hvor hurtigt tempoet skal være i filmen. Hvis man flytter meget på scenen går filmen hurtigt, hvor hvis man flytter lidt af gange, så går det langsommere. Når filmen vises til sidst, vises billederne hurtigt efter hinanden, hvilket skaber illusionen om bevægelse, som gør billederne til levende film. 

Det skal du bruge..

Filminstituttet har udviklet en App til mobil og tablets som hedder FILM-X Animation, som er simpel at bruge. Du kan finde den enten i iTunes appstore eller Google Play. Appen bruger onionskin som hjælpemiddel - det betyder, at man kan se billedet man lige har taget samtidig med det nye, så man kan flytte rundt på scenen i forhold til det. Ud over dette kan man også optage lyd selv, eller vælge mellem de lydfiler som allerede ligger som underlægningsmusik. Appen er også koblet til Filminstituttets online program http://animation.filmxonline.dk/ , så man kan nøjes med at optage billeder og så efterfølgende arbejde videre med filmen på computeren, hvis man eksempelvis vil redigere lyden på filmen. 

Det foregår på alle tre biblioteker den 14. oktober i hele åbningstiden. Det er gratis og kræver ikke tilmelding. 

Læs mere om arrangementet og om hvordan du kan blive den heldige vinder af biografbilletter her: https://www.slagelsebib.dk/arrangementer/boern/diy-stopmotion-tegnefilm