3 herlige oplæsningsbøger

08.02.18
Højtlæsning er en vigtig del af et barns udvikling på mange måder, og derfor har Marie udvalgt 3 specielt gode bøger til netop dette formål. Du ønskes god højtlæsning.

Bogbjørnen Otto af Katie Cleminson

Bogbjørnen Otto er en bog man bliver glad af, det er en let læst bog, med kort tekst og hyggelige illustrationer i milde farver. Bogen handler om bjørnen Otto der bor i en bog, han elsker når børnene læser bogen om ham. Otto bliver levende og kravler ud af sin bog når ingen kigger. Han elsker at gå på opdagelse, læse andre historier i bøger og selv skrive dem. En dag efterlades Otto da familien han bor hos flytter og bliver glemt. Otto må ud i den store verden på eventyr, men snart savner han sin trygge bog for verden er så stor. Otto finder et sted hvor der er mange bøger, nemlig biblioteket og her bliver han ven med en anden bogbjørn der hedder Ernst. Otto får lov til at bo i Ernst bog og han bliver venner med de andre bogvæsener på biblioteket og kan igen læses af børnene der kommer der.Bogbjørnen Otto af Katie Cleminson er fra 3 år og opefter.

Museplage af Helga Bansch

Museplagen er en rigtig hyggebog, der handler om hvordan man kan blive jaget ud af sit hjem når musene indtager det og spiser maden i forrådskammeret. Alligevel ender hovedperson fru Sommer med at rejse tilbage til sit hjem på landet igen, efter at have boet i en lejlighed i byen. Den eneste natur der var tilgængelig i byen var parken med fugle hun kunne fodre. Hun vender tilbage til sit hjem, der ligger på landet og her får hun musene lokket over i sit skur og fodre dem derovre i stedet. Desuden skaffer hun en kat der vokser op og er med til at holde hjemmet rent for mus. Fortællingen forklarer hvordan man kan løse et problem på en human måde og viser at man kan undergå en forvandling og ændre mening hvis noget har været en plage, i dette tilfælde det store antal mus.

Museplage af Helga Bansch er fra 3 år og opefter.

Mørkebarnet at Cecilie Eken

Mørkebarnet har en lidt længere tekst og man kan være opmærksom, hvis barnet er mere sensitivt, kunne denne måske læses om dagen i stedet for inden nattetide. Mørkebarnet skildre hvordan sindet kan have en både lys og mørk side og hvordan begge sider kan have en fordel. Den mørke side kan mane uhyggen frem, men har også evnen til at få det væk igen. Den lyse side gør alt det rigtige som mor og far vil have, mens den mørke side føler sig ensom fordi mor og far ikke vil have at hun er en vildbasse. Men løsningen ligger i at mor og far opdager at barnet indeholder begge sider og at pigen i historien står ved, at mørkebarnet også er en konstruktiv side af hende, fordi hun får de mørke væsener til at flygte i natten.

Mørkebarnet af Cecilie Eken er fra 5 år og opefter.

 

Anbefales af Bibliotekar Marie Louise Vernersen