Billede af vinyler
Copyright: Nordsø Records

Vinyler

10.09.18
Lidt godt til pladespilleren

Fuld af løgn
Østkyst Hustlers
Der er mange ikoner i dansk rock og Østkyst Hustlers er uomgængelig hvis vi snakker om dansk hip-hops historie og indflydelse på nutidens musik.
Deres legendariske plade og den anden i rækken - Fuld af løgn(1996) er genudgivet på vinyl og herpå kan du bl. a. lytte til deres hits – Hustlerstil og Han får for lidt. 
De er stadig aktive og har for nylig udsendt nyt materiale.

 
Natasja Legacy
Natasja
I anledningen af 10-året(okay et år for sent,men vi snakker reggae tid) for Natasjas bortgang, har familien og folkene omkring Natasja og hendes musikalske karriere besluttet at samle det meste af Natasjas  musikalske liv i en imponerende LP-boks, der med titlen Natasja Legacy (1974-2007) inkluderer Natasjas tre studiealbum Release fra 2005, I Danmark Er Jeg Født samt Shooting Star – de sidstnævnte to album blev udsendt efter hendes alt for tidlige død.
Den fjerde lp i boksen bærer titlen Legacy og indeholder en række numre, der ikke tidligere har været udgivet samt en række numre, der har været udsendt på andre kunstneres albums.
Her er chancen for at lære en dansk sangerinde at kende, som kunne have drevet det vidt.

 
Neuro
Saveus
Saveus er den eneste kunstner fra X-Factor som har formået at skabe sig en karriere, med en tjans som dette års åbningsnavn på Roskilde Festivalen som det foreløbige højdepunkt. Pladen hedder Neuro og du skal ikke lade dig afskrække af det forfærdelige omslag. Det der inde i pakken er faktisk værd at lytte til.

 

It’ s wonderful to be alive – Please kill me now
Peter Peter
I en helt anden boldgade har vi legenden og guitaristen Peter Peter(Sods/Sort Sol) med It's wonderful to be alive - Please kill me now. En plade i begrænset oplag og i forskellige farver vinyl. Vores er i en pink udgave. Pladen byder på fortryllende musik og sang af forskellige sangerinder, bla.. Kira Skov og Marie Eline.

Det er smukt og storslået, hør bare Marie Eline med hendes version af Susanne Menzel nummeret, Goodbyes and beginnings. https://open.spotify.com/track/3ojWQ3Fk3Xloly0uRNN0dM?si=J3ozbTUyRQOVEafbZkClsg

Jord
Møl
Der er Mø og så er der Møl. Musikken gør sit for at udlandet får kendskab til det danske ø. Møl er dog noget helt andet end den allerede kendte Mø.
Her bliver det heavy og black metal med lidt shoegaze blandet ind i. Så ved modtagerne hvor vi er henne.

Tranquility Base Hotel + Casino
Arctic Monkeys
Vi andre kan gå til f.eks. Arctic Monkeys.
Med deres seneste plade,springer gruppen væk fra det guitar baserede udtryk og henimod det klaveret som hovedinstrument.
En plade der kræver tilvænning for dem der er fortrolig med lyden fra de arktiske aber, men vinder ved flere gennemlyt.

Vi har også købt den på cd.
 
American Utopia
David Byrne
Årets koncert på Roskilde Festivalen var uden tvivl David Byrne fredag. Med en sceneopsætning som skal ses
(der er klip på youtube link af tilsvarende koncerter) fik vi numre fra den nye plade, American Utopia og som lovet en gang greatest hits med Talking Heads. Og det var ikke nok med at sceneshowet var anderledes, for de gamle Talking Heads hit fik også en makeover.

Brawlers
Tom Waits

To genudgivelser som er værd at nævne
Tom Waits med  Brawlers. Den ene tredjedel af et større værk hvor vi har sprunget de to andre over

Captain Fantastic and the brown dirt cowboy
Elton John
Elton John med Captain Fantastic and the brown dirt cowboy med mulighed for fri fortolkning af titel.
Elton John som han lød i starten af karrieren