Humoristiske bøger fyldt med rejser

12.09.18
Bøger som får dig til at smile.

Min familie og andre dyr
Af: Gerald Durrell, 1956 (2018)
I 1935 forlader 10 årige Gerald og hans familie England og slår sig ned på solskinsøen Korfu. Det bliver til fem lykkelige år, hvor den naturvidenskabeligt interesserede dreng med alle sanser oplever sin excentriske familie og øens mangfoldige dyreliv.

Debil tur-retur
Af: Sabina Erbillor, 2015
Eskild er 24 år, glad for at cykle og ser sig selv som en verdensmand. Han vil gerne score den lækre Anne, men hans nuværende kæreste er lidt et problem. Måske løser det hele sig på den kanotur til Norge, som Eskild og vennen Boris, planlægger.

Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab
Af: Romain Puértolas, 2014
Den indiske fakir og svindler Ahatashatru rejser til Ikea i Frankrig for at købe en sømseng på tilbud. Sengen er udsolgt, men han møder en kvinde i cafeteriet. Han vælger at overnatte i Ikea og må gemme sig i et Ikea-skab, som snart er på vej til England.

At redde fisk fra at drukne
Af: Amy Tan, 2006
Fortælleren er en nylig afdød rejseleder, der overvåger 11 amerikanske kunstturister på rejse i Burma, hvor de kidnappes af venlige karener, der leder efter en reinkarneret beskytter. Kultursammenstødet bliver voldsomt, grinagtigt, givende og personligt berigende for alle.

L
Af: Erlend Loe, 2008
Erlend Loe vil gerne skrive sig ind i historien og danner en ekspedition, der skal bevise hans teori om, at de sydamerikanske indianere befolkede Polynesien efter en rejse på skøjter over et tilfrosset Stillehav.

Fortabt i Budapest
Af:Chico Buarque, 2015
José Costa er en forfængelig og selvoptaget ghostwriter med interesse for sprog. I Budapest forelsker han sig i ungarsk og i kvinden Kriska. Han forlader alt hjemme i Brasilien for at dyrke sin forelskelse og måske endelig finde anerkendelse som rigtig forfatter

Arrangerede udflugter
Af: Jette A. Kaarsbøl, 2013
Charterrejsen til en græsk ø begynder med blandede følelser, men snart bliver den mere og mere anstrengt for lærerparret Søren og Gitte, samt Ole med ny kone, nyt barn og egen teenagesøn. Og grækerne har også deres at se til.

Døden kører Audi
Af: Kristian Bang Foss, 2012
Asger mister alt og må tage et job som handicaphjælper hos den kronisk syge og hashrygende Waldemar. Waldemar overtaler Asger til at tage ham til Marokko, så han kan blive kureret for alle sine lidelser, men turen går ikke helt som planlagt
.

Sidste udskænkning i Slaraffenland
Af D.B.C. Pierre, 2011
Gabriel Brockwell, dekadent æstet of filosof, har besluttet at begå selvmord, men ikke lige med det samme. Hans bestemmelsessted er Slaraffenland. Gabriel rejser fra London til Berlin i jagten på det ultimative drikkegilde. Undervejs falder han fra hinanden, men genopstår med et nyt syn på verden.