Billede af film

Film fra 2018

09.01.19
Få et overblik over nogle af de nyeste film på biblioteket.

Loveless
Et par er ved at blive skilt. Det er en grim skilsmisse. De har begge fået nye partnere og ingen af dem har den store lyst til at have forældremyndigheden over deres fælles søn. En dag forsvinder sønnen, men er han overhovedet savnet? Et barsk portræt af ægteskab og skilsmisse i det moderne Rusland.

Den skyldige
Politibetjenten Asger har vagt på alarmcentralen og modtager et opkald fra en kvinde, der siger hun er blevet kidnappet og nu sidder i en bil med gerningsmanden. Opkaldet afbrydes og Asger har kun telefonen som redskab til at redde hende. Gustav Möllers instruktørdebut er en klaustrofobisk, intens thriller af international klasse med en fabelagtig Jakob Cedergren i den altdominerende rolle som politimanden Asger.

Alt for min søn
Miriam og Antoine er i retten for at få afgjort forældremyndigheden over deres søn Julien. Dommen falder ud til Antoines fordel, han må se sin søn hver anden weekend. Julien skjuler morens nye lejlighed for faren. Et lille styk realistisk hverdagsdrama, der udvikler sig til en sand gyser.

Hvad vil folk sige
Nisha er en 16-årig norsk teenager med pakistansk baggrund. Da hun ikke opfører sig som hendes forældre ønsker, kidnappes hun og sendes til Pakistan.Norsk ungdomsfilm, der også kan tåles at se af voksne.

Ud af intet
Katjas liv kollapser da hendes mand og barn dræbes af en bilbombe i Hamborg. Familie og venner støtter med alt, hvad de har lært, men den sorgramte kvindes hævntørst og behov for opklaring er lige så bundløs som hendes sorg. Politiets efterforskning søger i mandens kriminelle fortid, men det viser sig snart, at motivet er ren terror mod et indvandrerkvarter.

The Guernsey literary and potato peel pie society
London 1946. Juliet Ashton er en succesfuld forfatter. En dag modtager hun et brev fra et medlem af en mystisk læseklub, som blev stiftet på den nazi-besatte ø Guernsey under krigen. Et brev der kommer til at ændre hendes liv for altid. Filmens er baseret på en roman af Mary Ann Shaffer og Annie Barrows. Den findes i en dansk oversættelse på biblioteket.

Lady Bird
Christine på 17 går i katolsk high school, kalder sig Lady Bird og vil gerne mærke livet. Mens hun skændes med sin kritiske mor, prøver kærester af og dropper sin bedste veninde til fordel for klassens vilde pige, modnes hun.

The trip to Spain
Så er de tilbage på nye eventyr. De to britiske komikere og venner Steve Coogan og Rob Brydon, som spiller dem selv, bliver endnu en gang hyret af en avis til at lave en række madanmeldelser og efter tidligere at have spist sig i gennem Nordengland og Italien går turen denne gang til den iberiske halvø.

May god save us
De kan noget med spænding i Spanien! May god save us er produceret af holdet bag den spanske krimisucces, Marshland, der var en biografsucces herhjemme i 2015 og kan også ses på dvd. Madrid sommeren 2011. En seriemorder der går efter ældre kvinder, er på spil. De to meget forskellige og uortodokse kommissærer, Alfaro og Velarde, sættes på opgaven.