Vær med i vores nye læseklubber

17.01.23
Del dine læseoplevelser med andre i vores nye læseklubber på bibliotekerne hen over foråret.

Vi har fundet gode bøger frem, sat kaffen over og glæder os til at se jer til vores kommende læseklubber på bibliotekerne her hen over foråret. Vi skal dykke ned i en lang række temaer krydret med gode bogsnakke i hyggeligt selskab.

Her kan du læse lidt om de forskellige klubber, som vi afholder på bibliotekerne. Måske du bliver fristet til at melde dig til?

Med udgangspunkt i bogserien '100 Danmarkshistorier' dykker vi ned i en række spændende og til tider overraskende begivenheder fra Danmarkshistorien. Vi mødes fire gange i løbet af foråret og taler om de bøger vi har læst og går lidt mere i dybden med de enkelte emner med film og andet godt.

Vi kommer langt omkring i læseklubben “Familien – i medgang og modgang.” Vi læser nyere romaner, hvor familierelationer i forskellige afskygninger og i forskellige perioder er det centrale tema. Vi skal læse gode og stærke romaner af Lotte Kirkeby, Glenn Bech, Alex Schulman og Johanne Mygind.

De læser en bog og mødes og ser en filmatisering og snakker derefter lidt om forskellene og lighederne mellem bog og film. Er bogen virkelig altid bedre end filmen, som man siger? På grund af stor efterspørgsel på Læs Bogen Se Filmen i Slagelse har vi besluttet at oprette en ekstra klub. Det er samme program, som kører i læseklubben med start i januar og det bliver selvfølgelig også på tirsdage kl. 16-18.

Kan du lide både film og bøger? Så kom og vær med i vores ”læsefilmklub”. Vi læser en bog og mødes og ser en filmatisering, hvorefter vi taler lidt om forskellene og lighederne mellem bog og film. Er bogen virkelig altid bedre end filmen, som man siger? Det er ikke altid tilfældet.

Har du lyst til at dele din læseglæde med andre på en ny måde? Så anbefaler vi denne læseklub, hvor vi både snakker om de bøger vi læser, bevæger os og får frisk luft til hjernen. Vi mødes fire gange ved biblioteket og går en tur sammen, hvor vi undervejs, i mindre grupper, taler om den bog vi har læst. Turen varer cirka 45 minutter. Efter turen drikker vi en kop kaffe på biblioteket, og samler op på samtalerne om bogen imens.

I denne samtaleklub kigger vi nærmere på totalitære regimer – både dem fra virkelighedens verden og dem, der foregår i en fremtid, der måske venter rundt om det næste hjørne. Vi skal blandt andet læse om det totalitære styre i landet Gilead i Margaret Atwoods roman “Tjenerindens fortælling” og om virkelighedens diktaturstat Saudi-Arabien i Lotte Garbers roman “Løbeklubben i Saudi”.

  • Torsdagshjørnet på Korsør Bibliotek

Torsdagshjørnet kører over to gange med hvert sit tema. Den første gang bliver den 23.02.23 hvor temaet er 'Sjove fortællinger'. Vi går på opdagelse i sjove og humoristiske fortællinger gennem oplæsning og lytning til et par musikuddrag. Vi slutter af med en hyggelig quiz, som vi løser i fællesskab. Læs mere HER

Det andet Torsdagshjørne har temaet ' Havets fortællinger' og foregår den 23.03.23. Der vil være oplæsning, lytning til et par musikuddrag og samtale med udgangspunkt i emnet. Vi slutter af med en hyggelig quiz, som vi løser i fællesskab. Læs mere HER

Sikke mange gode klubber - det bliver svært at vælge, hva? Der er ihvertfald noget for enhver smag, så måske én (eller flere) af klubberne har fanget din interesse? Skynd dig at melde dig til, for der plejer at være rift om pladserne.

Vi glæder os til at se jer hen over foråret på bibliotekerne!