Naturens spisekammer

Naturens spisekammer

Efterår, vinterens forvarsel – eller årets mest højkulørte og vitaminrige tid?

Efteråret byder på fine dage med klar luft og smukke farver, gavmildt blandet med mere fugtige og råkolde dage, der er som skabt til at sylte, henkoge, tørre, nedfryse…eller mere poetisk udtrykt: gemme sommerens sol på glas og flasker.

Naturen bugner med svampe, snapseurter og bær og endda nødder, og er man så heldig at have en have, eller kende nogen der har, er der indtil frosten tager fat overflod af æbler, pærer, hindbær, blommer, urter og grøntsager, der alle kan omsættes til lækre vintervitaminer. Hvis man altså har fx en grå søndag til overs og ved hvordan man gør…eller har en god bog at støtte sig til. 

Nedenfor præsenteres et udvalg, der alle er nemme at gå til – og særligt anbefales den mest ukulørte og undselige, helt uden glittede billeder – nemlig Tørsleffs ”Den grønne syltebog”. Den bog har både opskrifter og svar på alle spørgsmål – lige fra ”kan jeg fryse asparges?” til ”hvad kan jeg lave ud af alle frugterne fra havens blommetræ og af de 17 squash der er blevet alt for store?”.

God fornøjelse!

Bibliotekar - Kirsten Kildegaard Rasmussen